Al Jarreau explota tots els seus registres al Festival de la Porta Ferrada

El cantant va escollir Sant Feliu per al seu únic concert a Catalunya

El cantant nord-americà Al Jarreau ha explotat tots els seus registres al Festival de la Porta Ferrada. Vuit anys després de passar per l'escenari de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Al Jarreau hi ha tornat per demostrar la seva gran versatilitat estilística, que barreja el jazz, el rythm and blues (r&b), el pop i fins i tot la balada. El concert d'aquesta nit, que ha aplegat unes 800 persones a l'Espai Port, ha tancat la gira que el cantant ha fet durant els darrers mesos arreu d'Europa. El cantant, amb Set Grammys i una estrella al passeig de la Fama de Hollywood, ha ofert un repertori que ha combinat temes clàssics, com el de la popular sèrie de televisió 'Moonlighting', amb èxits més recents.

El cèlebre cantant nord-americà, tot un referent en la història del jazz vocal, ha escollit la Costa Brava per tancar la seva gira europea. Aquest no és el primer cop que Al Jarreau trepitja l'escenari de Sant Feliu de Guíxols; el 2005 ja va actuar al mateix festival, i ara hi ha tornat per tornar a demostrar la seva gran versatilitat estilística.

El concert d'aquesta nit ha servit per repassar la seva extensa carrera discogràfica, que li ha valgut tant el reconeixement del sector (compta amb set Grammy) com del mateix Hollywood. I és que, des de fa dotze anys, el març del 2001, Al Jarreau té la seva pròpia estrella al passeig de la Fama, com un dels millors cantants de la seva generació.

Per al Festival de la Porta Ferrada, Al Jarreau ha escollit un repertori que barrejava tant clàssics d'ahir com els seus últims treballs discogràfics. No hi ha faltat el popular tema de la sèrie de televisió 'Moonlighting', que li va valer una nominació als Grammy.

El cantant nord-americà ha arrencat amb una versió molt personal del 'Your song' d'Elton John i, durant tota l'estona que ha durat el concert, ha tornat a demostrar la seva potència de veu explotant tots els seus registres. Una versatilitat estilística, la d'Al Jarreau, que s'estén des del jazz que el va consolidar com a vocalista fins a la balada, passant pel pop i l'r&b.

Incombustible als 73 anys

Al Jarreau va descobrir la seva vocació per la música de ben petit, quan als 4 anys va començar a cantar al cor de l'església del seu pare, un predicador de Milwaukee (Wisconsin). Al 1975 va signar un contracte amb Warner Bros Records i després d'un primer àlbum de debut ('We got by') que ja el va llançar a la fama, el disc 'Look to the rain' (1977) li va valer el primer Grammy a la millor interpretació de jazz vocal.

A partir d'aquí, els premis i reconeixements internacionals no li van parar de ploure. La seva carrera compta amb una àmplia trajectòria discogràfica, amb àlbums com 'This time' (1980), 'Heaven and Earth' (1992) o 'Givin' it up' (2006) entre d'altres, a més del popular tema de la sèrie de televisió nord-americana 'Moonlighting'.

Ara, als 73 anys, l'incombustible Al Jarreau continua oferint gires i concerts arreu del món. Els propers, això sí, ja seran a l'altra banda de l'Atlàntic.