Figueres pregunta als ciutadans que valorin la tasca del govern amb una app

També vol conèixer la seva opinió sobre projectes, equipaments o seguretat, entre d'altres

El govern municipal de Figueres (Alt Empordà) ha obert una enquesta de participació ciutadania, coincidint amb el primer any de mandat, per conèixer l'estat d'opinió sobre la ciutat, el govern i les preocupacions dels seus veïns.

Aquesta és una enquesta 100% anònima, en la que poden votar fins al 14 de juny tots els majors de 16 anys empadronats a la ciutat. Consta de 27 preguntes que fan referència al govern, l’estat de la ciutat, l’opinió sobre projectes estratègics, qualitat de l’espai públic, equipaments, serveis públics, seguretat, incivisme, oferta cultural, accés a l'habitatge, ofertes laborals i oci per joves, entre d’altres.

Els resultats es faran públics durant l'acte de presentació del primer any de mandat i presentació del Pla d'Acció Municipal fins al 2027, que tindrà lloc dilluns 17 de juny, a les vuit del vespre a l'Auditori dels Caputxins.

Per poder participar, cal descarregar-se abans la nova aplicació de ciutat “Figueres 360”, disponible a totes les plataformes, que es convertirà en l'app principal de la ciutat absorbint totes les aplicacions i serveis municipals existents, com l’aplicació d'incidències “Figueres Millora”, recollida de voluminosos, agenda, aparcament, recàrrega de vehicles elèctrics, reserva d'espais municipals, compra d'entrades, inscripció a activitats i cursos, cita prèvia i moltes altres gestions.

El regidor de Transparència i Noves Tecnologies, Albert Alemany, destaca que aquest projecte és una de les línies de treball principals, juntament amb l’àrea de Comunicació, per millorar la relació i la comunicació bidireccional entre els figuerencs i l’Ajuntament, simplificar les gestions, apropar l’administració al ciutadà i posar al dia l’Ajuntament.

Al seu torn l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, valora aquesta iniciativa que pretén que no només sigui el govern que faci un balanç del primer any de mandat, sinó que els veïns de la ciutat tinguin l'opció de dir-hi també la seva “ens ha de permetre escoltar i saber la valoració que en fa la ciutadania de l’estat de la ciutat, dels projectes i del govern, i fer-ho obertament i públicament per poder valorar així l'opinió dels figuerencs”.