Palamós busca tenir un ferri per unir el municipi amb les Illes Balears

El regidor de Turisme proposa començar amb una connexió setmanal

Palamós (Baix Empordà) està treballant per poder posar en marxa, en un futur, una línia regular per anar des d'aquest municipi fins a les Illes Balears amb un ferri.

La idea, que ha explicat l'empresari i regidor de Promoció Econòmica, Turisme, Comerç, Empresa, Fires i Mercats, Toni Bachiller (ERC), és la de connectar aquestes dues destinacions turístiques sense haver de passar per Barcelona i convertint Palamós i l'Empordà en un pol d'atracció.

"Hi ha molta gent que va a les Balears i que realment no vol anar a Barcelona. Tenir l'oportunitat de conèixer l'Empordà i a més viatjar fins a les illes pot generar una dinamització econòmica interessantíssima no només per Palamós, sinó per al conjunt de la comarca i de la província", ha explicat el republicà en declaracions a TV Costa Brava.

Aquesta proposta és un projecte que el regidor fa molts anys que té al cap i que vol aconseguir donar-li sortida en el transcurs d'aquesta legislatura. Això sí, assegura que serà un procés llarg i de molta feina i moltes reunions.

"Estic intentant aplegar el màxim de gent que ho entengui i que ens ajudi a tots plegats a fer-ho possible. De fet, som el primer port de Ports de la Generalitat i el tercer de Catalunya. Esperem que les autoritats també ens ajudin i que siguem capaços de tirar-ho", ha dit.

Si Bachiller se surt amb la seva, la intenció seria començar a implementar-ho de manera progressiva amb un viatge a la setmana. Ara com ara el port de Palamós anualment hi fan escala una seixantena de creuers, el que representa l'arribada d'uns 60.000 turistes.