Carles Pàramo passa el relleu de l'alcaldia a Montserrat Mindan

La nova alcaldessa aposta per la continuïtat

Traspàs amb normalitat, sense trasbalsos i amb pocs retrets. Carles Pàramo, alcalde de Roses durant setze dels últims vint anys, ha fet efectiva la seva renúncia a l'alcaldia aquest dissabte, al ple extraordinari que s'ha convocat a l'ajuntament a les dotze del migdia. Tots els grups li han acceptat i, de fet, no ha calgut ni sotmetre aquest punt de l'ordre del dia a votació.

El d'avui -com ha reconegut Pàramo i també l'oposició- no era un dia per fer balanços. Per això, el fins ara alcalde ha dedicat bona part del seu discurs als agraïments i a explicar què l'ha empès a fer aquest pas. Pàramo ha revelat que ja ho tenia decidit des de feia temps -"anys", ha dit- i que la renúncia es pot resumir en tres motius: "honestedat, lleialtat i confiança".

L'exalcalde ha assegurat que renuncia al càrrec "sense recança", tot i que amb un deix de nostàlgia, però també "satisfet" per la feina feta i la seguretat que no deixa el projecte de ciutat a l'estacada. "Després de tants anys, no estic cansat ni mancat de projectes, però també entenc que ha arribat l'hora de deixar pas", ha assegurat Pàramo.

El relleu a l'alcaldia s'ha fet sense sorpreses de darrera hora. Tot i que no han votat a favor de la nova alcaldessa, els dos grups de l'oposició (PSC i Gent del Poble-AM) han facilitat el procés i no han presentat cap candidat alternatiu a Mindan. La nova alcaldessa ha rebut el suport dels dotze regidors que suma l'equip de govern, format per CiU i el PP.

Les discrepàncies, després de rebre la vara

Després que Mindan hagi jurat el càrrec i hagi rebut la vara de mans de Pàramo, l'oposició sí que ha volgut fer paleses algunes discrepàncies. El portaveu de GdP, Francesc Giner, ha carregat contra la naturalesa "incoherent" del pacte de govern i també li ha dit al ja exalcalde que, al seu parer, és "reprovable" haver-se presentat als darrers comicis amb intenció de no acabar la legislatura.

La portaveu del PSC, Magda Casamitjana, també s'ha mostrat "sorpresa" de trobar-se amb un canvi d'alcaldia a mig mandat. Els socialistes, però, han volgut deixar clar que, al seu parer, l'acte d'avui només obeeix a "un canvi de rols interns", perquè Pàramo serà ara portaveu del grup de CiU, tasca que requeia en Mindan.

"Entenem que el ple d'avui no és el final de res, sinó que tot queda igual; per això ens posem a disposició de la nova alcaldessa i ja anunciem que continuarem fent oposició responsable", ha assegurat Casamitjana.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Manuel Escobar, ha aprofitat el seu torn de paraula per fer palès que, juntament amb CiU, tenen "molts projectes en marxa" per a Roses. Escobar també ha subratllat que s'està complint "amb eficàcia" el full de ruta que els dos grups es van marcar ara fa dos anys, quan van segellar el pacte de govern.

Continuïtat

La nova alcaldessa de Roses ha agraït al seu predecessor tot el suport que li ha donat d'ençà que va decidir posar-se en política. Mindan també ha anunciat que aposta per la continuïtat del programa de govern consensuat entre CiU i el PP, i ha agraït al grup municipal popular que, en ocasions, s'hagi desmarcat de les directrius del seu partit.

Montse Mindan ha assegurat que, entre les prioritats pel que queda de legislatura, hi haurà abans que res fer front als embats de la crisi, amb austeritat en la despesa, però sense deixar de banda els serveis als ciutadans ni les inversions de futur per a Roses. Entre aquestes, ha destacat projectes com el de l'aparcament soterrani al passeig, el d'omplir de contingut el Castell de la Trinitat, adequar el far, ajudar a què ElBulliFoundation sigui una realitat, aixecar el nou CEIP Montserrat Vayreda o condicionar un economat al municipi. "Aquests dos darrers, són prioritats absolutes", ha destacat.

La sala de plens de l'Ajuntament de Roses s'ha quedat petita per seguir la sessió d'aquest migdia. De fet, part dels veïns han hagut de seguir el ple extraordinari des d'una sala del costat. Entre els polítics que han assistit al relleu a l'alcaldia hi havia diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca (Figueres, la Jonquera, Llançà); el delegat del Govern, Eudald Casadesús; el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavier Sanllehí; el secretari d'Organització de Convergència, Josep Rull, i el vicesecretari de coordinació institucional del partit, Lluís Corominas.

Pàramo i Mindan, al final del ple extraordinari, han rebut abraçades de tots ells. El ja exalcalde de Roses, amb una dilatada trajectòria política -va se també president de la Diputació de Girona- mantindrà l'acta de regidor i continuarà com a diputat al Congrés, escó que va obtenir a les darreres eleccions.