Experimentant la ingravidesa amb Laura Andrés

La pianista i compositora va interpretar 'Venus' a l'Auditori de Girona

La sala de Cambra de l'Auditori de Girona es va vestir ahir de gala per a rebre a la pianista i compositora, Laura Andrés, que va interpretar peces del seu darrer treball, Venus (2023), amb el que pràcticament va esgotar totes les localitats a la venda abans del seu pas avui per Sant Joan de les Abadesses.

La sabadellenca va protagonitzar un autèntic tour de force amb una proposta musicalment intergalàctica que oferia al públic acompanyar-la en un viatge a l'espai exterior fins al planeta que dona nom al disc.

Andrés, que anava acompanyada per la violinista Roser Loscos, va desplegar la seva habitual simpatia i humor que contrastava amb la solemnitat de les seves composicions. Durant poc més d'una hora la pianista va arrencar als assistents de les butaques per fer-los experimentar una plàcida sensació d'ingravidesa.

L'artista, a més de posar en escena tot el repertori de Venus, també va regalar als assistents la interpretació de peces dels seus altres dos discs. "Obsessed", "Tempus Fugit, "Danse, petite, danse" i "Kintsugi" van ser les escollides que van posar dempeus a un públic entregat.

I és que Laura Andrés és una storyteller de cap a peus, ja sigui parlant amb el micròfon a la mà o el piano als dits. És fàcil perdre's entre els seus acords i compassos que es converteixen en fletxes que viatgen ad libitum cap a tu. Algunes et travessen el cor, altres el cap i la resta l'ànima, però cap d'elles et deixa indiferent ni és possible escapar-ne.

Amb tot, s'ha de posar fi al recurs que ja s'ha convertit en un clàssic a l'hora de definir-la com la Ludovico Einaudi catalana. Laura Andrés no necessita ser comparada, és ja per si sola, una estrella que brilla molt a prop del seu planeta regent i que voldràs t'acompanyi dia i nit, ajudant-te a somniar mentre sents benestar, confort, pau, amor i harmonia.