Mark Knopfler remata la seva gira europea en un Cap Roig ple a vessar

L'ànima mater dels Dire Straits ha repassat els temes del darrer disc 'Privateering' i clàssics de la banda

El cantant i guitarrista escocès Mark Knopfler ha tancat aquesta nit la gira europea a Calella de Palafrugell (Baix Empordà), en el marc del Festival Jardins de Cap Roig. El que fos l'ànima mater dels Dire Straits és un dels caps de cartell del festival i prova d'això és que fa setmanes que les entrades estan esgotades. Durant el concert ha presentat els temes del seu vuitè àlbum d'estudi -'Privateering'- barrejats amb d'altres cançons seves de l'etapa en solitari i també alguns dels grans èxits de la banda, com 'Romeo and Juliet', 'Telegraph road' o 'So Far Away'. Knopfler ha exhibit dalt l'escenari el seu ampli registre, a cavall entre el rock, el blues i el folk amb tocs celtes.

Quan passaven cinc minuts de les deu de la nit, vestit amb texans i camisa d'estampat fosc, Mark Knopfler ha arrencat el concert dalt l'escenari dels Jardins de Cap Roig amb la mítica 'What it is'. Lluint guitarra elèctrica vermella i blanca, el cantant i compositor escocès ha repassat -durant gairebé dues hores- temes dels seus àlbums en solitari, algunes cançons del darrer disc -'Privateering'- i, per agraïment del públic, alguns dels temes més mítics dels Dire Straits.

Entre el públic (l'aforament és de 2.118 persones) molts fans fidels que el segueixen des de l'època dels Dire Straits i que l'han continuat escoltant al llarg dels seus 35 anys de carrera. Prova de la fidelitat del seu públic és que les entrades es van esgotar el 25 d'abril, només quinze dies després de què es posessin a la venda.

El concert de Cap Roig és el darrer de la gira internacional que ha fet per presentar el seu vuitè àlbum d'estudi, 'Privateering' (editat la passada tardor), que també va presentar al Poble Espanyol de Barcelona el passat cap de setmana. Knoplfer, de 63 anys, va arrencar la gira a l'abril i ha fet pràcticament una setantena de concerts recorrent les principals ciutats europees per presentar el nou àlbum. A l'Estat, a banda de Barcelona, també ha actuat a Madrid, Màlaga, Gijón i San Sebastià.

"És molt bonic aquest lloc per poder-hi viure", ha dit al públic, en referència a l'espai dels Jardins de Cap Roig, situats en uns penya-segats amb vistes al mar. Knopfler també ha aprofitat el darrer concert de la gira per agrair a tot l'equip que l'ha seguit en l'extensa gira. "Vull donar les gràcies a tots i cadascun dels que ho heu fet possible", ha manifestat.

El que fou ànima mater dels Dire Straits ha demostrat que continua en plena forma i que per les seves mans tant les guitarres acústiques com elèctriques continuen sonant com només un dels grans del rock pot aconseguir fer-ho. Dalt l'escenari, els ritmes de rock i blues s'han barrejat amb el folk i els tocs celtes que li donen la flauta travessera i el violí.

Alguns dels temes més aplaudits han estat els mítics de la seva antiga banda, com 'Romeo and Juliet', 'Telegraph road' o 'So Far Away', tema que Knopfler ha escollit per tancar el concert.