Integren a l'entorn natural la xarxa elèctrica de baixa tensió de Bescanó

Endesa ha substituït els tres cables paral·lels per un nou sistema de línia trenada i així es minimitza la seva presència

Endesa ha finalitzat recentment els treballs d'integració a l'entorn natural de la xarxa elèctrica de baixa tensió de Bescanó (Gironès) que es troba enmig d'una zona boscosa. En concret, la millora ha consistit en la substitució de l'habitual línia de baixa tensió, que consta de tres cables paral·lels, per un nou sistema de cable trenat que representa una reducció important de les mides i l'amplitud física de la línia.

Així, s'han instal·lat 350 metres de cablejat nou i s'han canviat suports de fusta per tal de millorar la fiabilitat de la instal·lació. L'actuació, segons Endesa, també ha permès reforçar la xarxa de baixa tensió i millorar la qualitat del subministrament als clients de Bescanó.

Segons la companyia elèctrica amb aquest canvi també es dota a aquesta població del Gironès d'una renovada xarxa de baixa tensió, més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d'altres elements externs.