Alerta per avui a les platges pel fort onatge

A la Costa Brava les onades poden arribar als 1,5 o 2 metres

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha demanat molta precaució aquest diumenge a les platges catalanes pel fort onatge que afecta bona part del litoral, des de la Costa Brava fins a les Terres de l'Ebre.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), predomina el marejol o la maror a la costa central i sud, amb onades de mig metre a un metre, però a la Costa Brava les onades poden arribar als 1,5 o 2 metres. La DGPC demana doncs extremar la precaució a l'aigua i fer cas de les banderes senyalitzadores de risc (verda: bany permès; groc: extremar precaucions; vermell: bany prohibit) i no realitzar comportaments imprudents. Igualment, Protecció Civil recomana sempre anar a platges vigilades.

Cal vigilar les criatures i evitar que es banyin soles, no forçar les pròpies capacitats endinsant-nos en aigües amb fort onatge i no posar-nos en risc. Cal tenir en compte que en situacions de mala mar, la persona que comet una imprudència es posa en risc a si mateixa i a les persones que en cas necessari hauran de socórrer-la. Si sou testimonis d'alguna situació d'emergència aviseu el socorrista si n'hi ha o truqueu el telèfon d'emergències 112.

L'usuari d'Instagram, Ernest Bassols, ha enregistrat aquest vídeo a la platja de la Rubina a Empuriabrava (Alt Empordà) on oneja la bandera vermella per les fortes onades: