Palafrugell vol instal·lar un bus urbà amb una quinzena de parades

Amb una freqüència de mitja hora, els vehicles comptarien amb unes vint places

El consistori de Palafrugell vol instal·lar un bus urbà que recorri tot el municipi. La idea va sorgir arran del compromís d'unir el nou centre comercial Costa Brava i el poble, però l'ajuntament ha volgut fer un pas endavant i facilitar el transport públic i sostenible a tots els 23.000 habitants. El nou servei també permetria connectar directament amb Calella, Llafranc, Torroella de Montgrí, la Bisbal d'Empordà o Girona.

Des del consistori apunten que el bus podria entrar en funcionament aquest mateix estiu i que comptarà amb unes 14 parades tals com el CAP, la comissaria dels Mossos d'Esquadra o els centres escolars. El consistori es reunirà amb Sarfa dilluns per enllestir els últims serells. La idea d'aquest nou servei públic municipal va sorgir arran del compromís que el consistori va contraure amb el nou centre comercial Costa Brava Boulevard, que es troba apartat del nucli urbà. Segons ha detallat el regidor de Policia Local i Protecció Civil, Lluís Pujol, l'ajuntament de Palafrugell va decidir que uniria el poble amb el centre mitjançant un servei de bus. No obstant això, el consistori va decidir fer un pas més i oferir un servei complet a tots els ciutadans del poble.

En principi, el consistori s'ha de reunir amb Sarfa demà dilluns per acabar d'enllestir els últims serrells tècnics i determinar quin serà el recorregut definitiu i les parades. De moment, Pujol ja ha avançat que els autobusos passaran cada mitja hora i que el servei funcionarà durant tot l'any. "El bus urbà també permetrà connexions directes amb Calella, Llafranc i coincidirà amb els horaris d'obertura i tancament del centre comercial perquè ningú tingui problemes a l'hora de desplaçar-se", ha apuntat. Algunes de les possibles parades serien davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, el geriàtric o el CAP, entre d'altres.

Segons el regidor, aquest servei és "necessari" perquè el poble ja compta amb 23.000 habitants. "És un municipi prou ampli per poder mantenir un autobús d'aquestes característiques", ha valorat. Des del consistori asseguren que aquest nou servei canviarà l'entrada dels autobusos que hi havia fins ara, instal·lada per la zona de Mont-ras. "Ara els vehicles entraran per La Fanga i això suposarà oferir un servei interurbà perquè unirà el poble amb altres localitats gironines com La Bisbal d'Empordà, Palamós o Girona", ha afegit.

D'altra banda, els usuaris podran adquirir un 'bonobus' més econòmic. Ara fa uns set anys, el poble ja va intentar tirar endavant un projecte similar que fa fracassar. "Va ser una prova pilot que no va funcionar perquè es tardava una hora en moure's d'una punta a l'altre del poble, ara això ho canviarem", ha conclòs Pujol.