Ripoll recupera l'exhibició de falconeria pel seu medieval

L'organització espera arribar als 31.000 visitants de l'any passat

Ripoll tornarà a acollir un any més la festa medieval dedicada al comte Guifré, el Mercadal del Comte Guifré, que enguany es realitzarà del 10 al 12 d'agost.

Aquesta 16a edició, que manté el pressupost de l'any passat, recupera l'exhibició de falconeria, amb una demostració d'aus rapinyaires, i aposta per les actuacions teatralitzades a càrrec de la companyia La Tritona. El regidor de Turisme, Marc Grifell, ha ressaltat que l'objectiu és que el visitants sigui "transportat" a l'època feudal amb tot un seguit d'activitats diverses com justes, músics de carrer i, fins i tot, l'escenificació de la mort i l'enterrament de Guifré. S'espera arribar als 31.000 visitants de l'edició anterior.

"L'afluència de visitants dependrà molt del temps que faci", ha reconegut el regidor. Des de fa uns quatre anys el pressupost per aquesta fira s'ha anat reduint uns 10.000 euros de forma progressiva però, per sorpresa, aquesta 16a edició tindrà el mateix pressupost que l'any passat. Des de l'organització animen als visitants i veïns de Ripoll a deixar-se emportar per aquesta festa i formar part del campament del comte, crear el teu propi vestit d'època medieval o decorar el teu balcó, portal i carrer.

Com és habitual, la fira comptarà amb les espectaculars justes a cavall, a càrrec de la companyia Dracònia, músics de carrer i actuacions teatralitzades. A més, també hi haurà un mercat centrat en la figura de Guifré mort ara fa més de mil anys. Com a novetat, aquesta edició recupera la falconeria amb demostracions d'ocells rapinyaires tal i com es feia ara fa uns anys. Aquest divendres a la tarda, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha estat l'encarregat de donar a conèixer tots els detalls d'aquesta edició al consistori de la capital del Ripollès.