Vergés (Junts) aposta per posar en valor el patrimoni cultural i paisatgístic de Girona

Salvador Vergés ha visitat Roses i Capmany en el setè dia de campanya

En el setè dia de campanya electoral per al 12-M, el cap de llista de la candidatura gironina de Junts, Salvador Vergés, ha visitat l’Alt Empordà, en un recorregut que l’ha portat primerament a Roses, on s’ha reunit amb representants del sector turístic i, posteriorment, a Capmany, on s'ha reunit amb productors de la DO Empordà.

Acompanyat per les candidates Sònia Martínez i Maria Àngels Planas i Montse Mindán, i per l'alcalde, Joan Fuentes, des d’on ha refermat “l’aposta per un turisme de qualitat i desestacionalitzat, que posa en valor el patrimoni cultural i paisatgístic de les comarques gironines”.

Vergés ha lloat “l’oferta de productes turístics que sumen excel·lència a una activitat econòmica clau per al territori”, que revalora el seu patrimoni i “sap conviure amb els municipis que l’acullen i amb els altres sectors econòmics, com l'agroalimentari”.

“Sumant atractius culturals, naturals, gastronòmics, comercials, esportius i de lleure, i amb la seva identitat pròpia, les comarques gironines han esdevingut una destinació turística de primer ordre”. “Hem d’aplicar una estratègia de desenvolupament responsable i sostenible, basada en polítiques que n’afavoreixin la desestacionalització estival i la diversificació de productes”, ha indicat Vergés.

En aquest sentit, ha lloat les estratègies dels productors de la DO Empordà per oferir “una proposta de valor sostenible i competitiva que prioritzi la qualitat, la innovació i l’excel·lència com a pilars bàsics d’un sector estratègic de més valor afegit, amb llocs de treball adequadament retribuïts i reconeguts, i en convivència respectuosa amb la ciutadania i l’entorn”.

El programa de Junts+ contempla, en aquest sentit, elaborar l’Avantprojecte de Llei del Turisme per tal de disposar “d’una eina potent de planificació i ordenació sostenible de l’activitat”. Aquest marc promourà el desenvolupament turístic basat en el creixement responsable de l’activitat, que porti a l’actualització i la regeneració de l’oferta existent, reforçant els mecanismes de transparència, participació i divulgació per assolir el màxim consens social”.

 “Reforçarem, en col·laboració amb el mateix sector, els programes i recursos destinats a la millora de la sostenibilitat social, cultural i mediambiental de les empreses, activitats i productes turístics”, ha afegit.

Implantar un programa especial de reducció de la petjada ecològica, mitjançant la certificació energètica i l’adopció de bones pràctiques; col·laborar amb el sector per tal de reduir i optimitzar el consum hídric de les activitats turístiques, estant sempre oberts i afavorint la col·laboració público-privada; millorar la capacitat de la destinació d’atraure i retenir la demanda desitjada i impulsar la recuperació urbana i ambiental dels territoris turístics, són algunes de les propostes incloses en el programa.