Els equips de rescat donen per mort l'excursionista Xevi Gómez

Va desapareixer juntament amb dos companys més en un ascens al Gasherbrum-I

L'equip de rescat ha donat per morts aquest divendres els tres alpinistes desapareguts el passat 21 de juliol al cim del Gasherbrum 1, a la serralada de l'Himàlaia, al Pakistan, entre els quals hi ha el veí de Sarrià de Ter (Gironès) Xevi Gómez. Així ho ha explicat el seu company d'expedició Alfredo Garcia en un comunicat reproduït al seu blog.

Els equips de rescat van intentar contactar amb els tres desapareguts des de dilluns passat sense èxit i les males condicions meteorològiques van impedir que els helicòpters es poguessin enlairar per sortir a la seva recerca. En un vol de reconeixement aquest divendres, l'equip de rescat no ha trobat cap rastre dels tres desapareguts.

"Avui, 26 de juliol, en un últim intent de localitxar els nostres companys amb vida, després de no contactar amb ells des del matí del dia 22, i degut a la climatologia adversa existent durant aquests dies en alçada, hem fet un vol de reconeixement confirmant les nostres pitjors expectatives: els tres companys han mort", explica el comunicat d'Alfredo Garcia, que ha deixat clar que no hi haurà mes comunicacions sobre aquest tema.

Per la seva banda, l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, ha lamentat a través de Twitter la suspensió de la recerca dels excursionistes.


Els altres dos alpinistes morts són el gallec Abel Alonso i Álvaro Paredes, natural de Valladolid.

Comunicat de la família

Per exprés desig de la família de Gómez, així com del grup Muntanya Sarrià, es demana "el màxim de respecte cap a la seva intimitat en aquests moments tan difícils per a tots ells".

Al mateix temps, volen agrair l'esforç de totes les persones que han participat en el rescat, també les mostres d'ajut i afecte que han rebut i estant rebent, i finalment a agrair a aquells mitjans de comunicació que, molt respectuosament, han estat pendents dels esdeveniments d'aquests darrers dies.