Desapareix un veí de Sarrià de Ter després de coronar un cim a Pakistan

Dos helicòpters de rescat estan pendent de la millora de les condicions meteorològiques per sortir a la seva recerca

Un muntanyenc de Sarrià de Ter, Xevi Gómez, ha desaparegut després de coronar el cim del Gasherbrum 1, a l'Himalaia, al Pakistan, juntament amb dos companys, Álvaro Paredes i Abel Alonso, naturals de Valladolid i Galícia, respectivament.

Els expedicionaris van fer el cim diumenge passat i des d'aleshores no se'n tenen notícies. Segons el blog que segueix l'expedició, els tres alpinistes es podrien haver trobat amb un empitjorament de les condicions meteorològiques i per això es podrien haver desorientat. Ara, els equips de rescat esperen que millori el temps i sortir amb dos helicòpters a inspeccionar la zona.

Els tres expedicionaris anaven acompanyats per dos companys més, David López, de la Val d'Aran, i un altre company, que a 100 metres del cim, van decidir donar mitja volta i tornar al camp base tres.


Segons el Ministeri d'Exteriors, que ha confirmat que no s'ha produït cap contacte amb els desapareguts des de fa dos dies, l'ambaixada espanyola al Pakistan es manté en contacte amb les famílies dels desapareguts i amb les agències que organitzen expedicions a la zona.

En una entrevista a TV de Girona el passat mes de maig, Xevi Gómez explicava que el G1 és una muntanya que "tècnicament no és la més fàcil" i que tenien prevista la finalització de l'expedició, de 50 dies de durada, el 10 d'agost.