Un home entra a la protectora d'animals de Figueres agredint dos treballadors i tres gossos

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra l'estan buscant

Un home ha entrat avui a l'Associació Protectora d'Animals i Plantes de Figueres (Alt Empordà) i ha agredit a dos treballadors i tres gossos ubicats a l'interior del recinte.

Segons informen fonts de l'Ajuntament, els fets han passat a quarts de sis de la tarda, quan la persona -que és un ocupa conflictiu del barri- ha accedit al recinte. Els dos treballadors agredits han estat traslladats a l'hospital de Figueres, tot i no estar greus. També s'està atenent els gossos.

La policia investiga els fets. Al lloc de l'incident, s'hi han desplegat una desena de dotacions policials. La protectora està ubicada al carrer Pont de Molins, en un dels accessos a la ciutat per a tots els vehicles provinents de la carretera de Llançà.

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha explicat que l'agressor és un ocupa d'una finca del carrer Port de la Selva i que aquest diumenge ha entrat a la gossera, ha deixat anar diversos animals i s'ha encarat amb els treballadors de la protectora.

"N'ha agredit dos, que han acabat amb ferides lleus a l'Hospital de Figueres i que ja han estat donats d'alta", ha precisat Masquef en un missatge a X. "No hi ha hagut cap animal mort ni degollat. La realitat és que hi ha dos gossos ferits: un de lleu, amb ferides a la mandíbula i una pota; i un altre de més greu amb cremades al cos, que ha estat traslladat a una clínica veterinària a Girona", ha continuat l'alcalde de Figueres.

Masquef ha avançat que l'agressor és buscat per efectius de la Guàrdia Urbana i de Mossos d'Esquadra, amb agents ARRO. "Des de fa tres hores hi ha la recerca activa d'aquest individu, i esperem que pugui ser detingut entre aquesta nit i demà al matí", ha comentat el batlle de Figueres, que ha recalcat que es mantindrà la presència policial a la zona fins que l'home no sigui arrestat.

"Que els veïns tinguin la tranquil·litat que hi haurà policia al barri fins que no sigui detingut, posat a disposició judicial i pagui pel que ha fet", ha conclòs Masquef.