Més d'un centenar de parades tornen a omplir la Rambla de Figueres de llibres i roses per Sant Jordi

El Consell Comarcal ret homenatge a Montserrat Vayreda i l'Alt Empordà amb una marató literària

La Rambla de Figueres (Alt Empordà) s'ha tornat a vestir de Sant Jordi i aquest dimarts ha acollit més d'un centenar de parades -entre entitats, floristes, llibreries, editorials i autors-. El fort vent de tramuntana que des de fa dies colpeja d'Empordà no ha impedit que els compradors s'hi acostessin. Si que ha obligat, però, a reforçar les carpes perquè el vent n'ha fet volar algunes a primera hora.

El fet de coincidir amb un dia laborable feia "patir" a llibreters i floristes però, de moment, sembla que no ha frenat les compres. "Sent un dia així mai saps si vindrà gent, però ja han vingut totes les escoles i, de moment, anem molt bé, s'estan venent molts llibres i estem molt contents", explica la Berta Estrach de la llibreria Bookman. Pel que fa a les vendes, Estrach diu que "mai fallen" els "clàssics" com el premi Sant Jordi.

"Hi ha bastant de moviment, tot i que pensava que amb el temps potser hi hauria menys gent. L'any passar va caure en diumenge i es va notar molt perquè la gent surt més però avui, tot i que van per feina perquè han d'anar a treballar, compren", explica la florista Carme Velasco.

"És un dia molt especial i no m'ho podia perdre. Començo a treballar a dos quarts de dues així que he matinat per venir a passejar. M'encanta Sant Jordi", explica l'Encarna Olivares.

Un recorregut pels 68 municipis de la comarca

Amb motiu de la diada i coincidint amb l'any del centenari del naixement de Vayreda, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'ha sumat als actes de commemoració amb una marató literària. Alcaldes, regidors i altres personalitats han llegit un a un els poemes que integren el llibre 'Els pobles de l'Empordà'.

Per ordre alfabètic, han anat desgranant els poemes que reten, alhora, homenatge als 68 municipis de la comarca, des d'Agullana fins a Vilaür.

Aquest no és l'únic acte en record de Vayreda previst a Figueres aquest Sant Jordi. A dos quarts de set de la tarda, la placeta baixa de la Rambla acollirà un micro obert de poemes de l'escriptora i de Mª Àngels Anglada i poetessa on tothom podrà participar en la seva lectura.

Josep Tero, a més, interpretarà poemes musicats d'Anglada i també hi haurà l’actuació de Dos punts: David i Meg.