Govern i el Consorci de la Costa Brava compren 12 dessalinitzadores per a l'Alt Empordà

N'hi haurà quatre a Roses i vuit Empuriabrava repartides entre l’ETAP i la platja

El Govern i el Consorci d’aigües Costa Brava Girona (CACBG) compraran 12 dessalinitzadores mòbils per abastir una dotzena de municipis a partir del juny. Segons l’executiu, s’instal·laran quatre dessaladores a Roses i vuit a Empuriabrava, quatre a les instal·lacions de l’ETAP ila resta a la platja.

El destí de l’aigua produïda a les dessalinitzadores de Roses serà el mateix municipi, a través d’una connexió amb la xarxa de distribució, mentre que la resta de dessalinitzadores donaran servei als municipis que s’abasteixen de l’ETAP Empuriabrava: Cadaqués, Llançà, Roses, Castelló d’Empúries -que inclou Empuriabrava-, Mancomunitat de Pau, Palau Saverdera, Vilajuïga, Garriguella, Pedret i Marzà, El Port de la Selva i Selva de Mar.

Les 12 dessalinitzadores mòbils tindran un cost aproximat de 10 milions d’euros i es preveu que cadascuna d’elles, produeixi 1.000 m3 al dia, una producció que cobrirà aproximadament el 35% de la demanda d’aigua de la zona d’abastament de la Costa Brava Nord del Consorci d’aigües Costa Brava Girona (CACBG), l’ens encarregat de la gestió del servei d’aigua a bona part de la Costa Brava.

El CACBG les adquirirà i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) li atorga una subvenció de 5 milions d’euros per ajudar a sufragar la inversió.

La resta de zones dels municipis de la Costa Brava, els de la zona centre i sud, tenen garantit el servei. Els municipis de la Costa Brava Centre s’abasteixen de la unitat Baix Ter, és a dir, de l’aigua provinent dels embassaments de Sau i Susqueda, i els municipis de la Costa Brava Sud, s’abasteixen de l’aigua provinent de la ITAM Tordera i l’ETAP Palafolls.