Girona il·luminarà 22 sectors de la ciutat per les festes de Nadal

El consistori farà servir elements no contaminants i de baix consum

La il·luminació de Nadal és un dels elements més reivindicats per a les associacions de veïns de Girona. Ara, l’ajuntament ha preparat el nou contracte de licitació per a empreses que s’encarregaran de les llums per les festes en el pròxim any. El pressupost base és de 398.813 euros a l’any i es podrà prorrogar un màxim de quatre anualitats.

El contracte preveu la il·luminació de 22 sectors de la ciutat repartits en els barris de l’Eixample, Sant Narcís, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Daniel, Torre Gironella, les Pedreres, Font de la Pólvora, Vila-roja, Palau, Montilivi, Pedret, Pont Major, Campdorà, Sant Ponç, Fontajau, Taialà, Germans Sàbat, Montjuïc i el Barri Vell.

De tota manera, el consistori detallarà quina potència màxima poden tenir les llums en cada carrer en funció de l’amplada. Amb això es vol apostar per un criteri de sostenibilitat i eficiència energètica. També els elements que es facin servir de decoració no podran ser contaminants i totes les llums hauran de ser de baix cost (com ara LED).

Per altra banda, la intenció és que les llums fomentin el comerç local i promocionar les vendes en establiments dels barris de la ciutat.

El contracte també inclou un vessant social, i per això l’empresa seleccionada, si ha de subcontractar algú per al manteniment haurà de ser un centre especial d’ocupació amb iniciativa social o empreses d’inserció.

La vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, ha explicat que el Nadal és “l’època de l’any amb més facturació del comerç gironí” i per això veuen necessari mantenir “l’esforç inversor en una il·luminació nadalenca de qualitat”. Així i tot, Geis veu necessari incorporar aquesta aposta per la sostenibilitat, l’eficiència i l’economia social.