Ginestà presenta en primícia el nou disc al festival Strenes de Girona

Els germans Serrasolsas sorprenen amb un directe més enèrgic i amb ganes de fer ballar al públic

El grup Ginestà ha presentat el quart disc 'Vida Meva' en un concert aquest divendres a la nit al Teatre Municipal de Girona, dins del festival Strenes. Es tracta de la primera vegada que interpreten els temes de la nova gira en directe, després de fer algun avançament als premis Enderrock d'ara fa un mes.

Els germans Serrasolsas han estrenat el nou àlbum farcit de ritmes electrònics que han portat una nova sonoritat als seus directes. El duet ha anunciat que per aquesta gira volen activar al públic des del primer moment i fer-los ballar durant tot el concert, un format més difícil d'aconseguir amb els temes d'anteriors discs en què la guitarra i el piano s'emportava bona part del pes de la música.

El concert ha arrencat amb la cançó 'Adéu', el tema que marca un abans i un després en la seva carrera en què parla de la ruptura. Des del primer moment, però, el grup ha mostrat el seu nou so, amb una marcada presència de sonoritats electròniques i més ritme que han fet aixecar del seient a més d'un i de dos. Júlia Serrasolsas ha afirmat que volien transmetre "l'empoderament" de la segona meitat del disc amb els ritmes més electrònics.

"Un pas més" en la carrera de Ginestà

El seu germà, Pau Serrasolsas, ha remarcat que amb aquest àlbum fan "un pas més" en introduir ritmes electrònics en comparació amb l'anterior disc. El motiu és que volen "adaptar-se" als escenaris de més gran format on actuen ara i per això busquen donar "més energia i força" a la música, mantenint però l'essència en les lletres originals.

Els germans en més d'una ocasió han animat a la gent que s'aixequés per ballar, que tímids, cada vegada s'animaven més. El que sí que han fet des del primer moment ha estat corejar les cançons: les noves i les velles.

Els nous ritmes electrònics s'han deixat notar també en altres temes antics, que el grup incorpora en el repertori d'aquesta gira. Pau Serrasolsas afirma que han "reversionat" les cançons per adaptar-les al nou so de la banda, tot i que algunes d'elles les han mantingut tal com eren per "preservar l'essència". Els integrants de la banda avancen que el nou aire musical aportarà "moltes sorpreses" per als seguidors de la banda i animen a descobrir-los en directe.

El moment més emotiu, però, ha estat quan han interpretat la cançó 'Mama'. En aquest moment els germans Serrasolsas han fet pujar la seva mare a dalt de l'escenari per dedicar-li aquest tema tan tendre que van publicar abans que sortís l'últim disc. Es tracta d'un tema que compta amb la col·laboració de Maio, la germana bessona de Júlia Serrasolsas.

Ginestà ha tancat l'estrena de presentació del nou disc amb dos dels temes que més els han catapultat a la fama: 'Ulls d'avellana' i 'L'Eva i la Jana'. Finalment amb 'La meva sort', un dels temes que més marxosos i que tanca el disc 'Vida Meva', Ginestà s'ha acomiadat de l'escenari gironí posant punt final al concert.

12a edició del festival Strenes

Amb el concert de Ginestà, el festival Strenes ha arrencat aquest divendres la programació de la 12a edició. Ho ha fet en un cap de setmana en què el cantautor Raule ha actuat a la sala de la Mirona de Salt (Gironès).

A més, el certamen ha incorporat un nou escenari a la plaça de la Independència de Girona amb actuacions gratuïtes. Aquest divendres hi ha passat Paula Valls i Pelut i Pelat. De cara al dissabte, hi actuarà Roger Padrós, Maria Hein i Juls.