El festival de Cap Roig arrenca divendres amb més del 80% de les entrades venudes

No queda ni una localitat per als concerts de Manel, Pablo Alboran, Mark Knopfler i Diana Krall

El festival dels Jardins de Cap Roig arrenca el divendres amb més del 80% de les entrades venudes. El director del festival, Juli Guiu, assegura que estan contents que començar un festival amb aquestes xifres de venda dóna "tranquil·litat". Guiu reconeix però que la cancel·lació del concert d'Elton John -que ha suspès la gira per una operació d'apendicitis- els ha suposat un "trasbals" perquè consideraven que era l'artista per a una "inauguració perfecta".

Aquesta cancel·lació ha fet que siguin els barcelonins Manel els encarregats d'arrencar aquest divendres el festival. Per a aquest concert no queda ni una localitat lliure, igual que per als concerts de Pablo Alboran, Mark Knopfler o Diana Krall.

El festival dels Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell (Baix Empordà) havia de donar el tret de sortida el passat 20 de juliol amb el concert d'Elton John, en la que era la única actuació de l'artista britànic a l'Estat. Una operació d'apendicitis ha obligat el cantant a suspendre tota la gira que tenia prevista per a les properes setmanes.

"Més que un trasbals econòmic et genera una desil·lusió perquè no depèn de nosaltres", ha valorat el director del festival, Juli Guiu, que qualifica el concert d'Elton John com a la "inauguració perfecta" que havien planejat. Aquest fet ha provocat que siguin els barcelonins Manel els encarregats d'inaugurar el festival. "Són gèneres molt diferents però nosaltres intentem que cada artista sigui cap de cartell en el seu estil", ha defensat Guiu.

El festival arrenca amb més del 80% de les entrades venudes, una xifra que aporta "tranquil·litat" a l'empresa organitzadora de la cita, Clipper's. "Començar així un festival et dóna certes garanties i evita l'angoixa d'anar buscant promocions i ofertes per poder vendre-ho tot", ha manifestat el director.

El festival va tancar l'edició del 2012 amb més de 41.000 assistents i una ocupació del 88%.

Concerts amb totes les entrades venudes

El director del festival ha explicat que són diversos els concerts que han venut ja totes les entrades. A banda del cas de Manel, tampoc queden localitats a les dues actuacions de l'andalús Pablo Alborán, s'han esgotat les entrades per a dues de les tres funcions del 'Super 3 en concert' i tampoc queden entrades per al concert de dissabte 27 de Diana Krall, de Mark Knopfler o Fito y Fitipaldis. "També avancen a molt bon ritme les actuacions de Gossos o Katie Melua", ha explicat el director de la cita, que reconeix que ja ho tenen tot a punt per donar el tret d'inici a un dels festivals més importants de la Costa Brava.