Un total de 32 curtmetratges de setze països al festival de Mas Sorrer de Gualta

Els programadors han hagut d'escollir entre més de 800 treballs

Èxit de participació en el vuitè Festival internacional de curtmetratges del Mas Sorrer, a Gualta (Baix Empordà). Durant aquest cap de setmana, es projectaran un total de 32 curtmetratges de setze països diferents. Els programadors de la cita han escollit aquests treballs entre més de 800 propostes que els han fet arribar des multitud de països. Enguany, i per primera vegada, el festival premiarà al guanyador al millor curtmetratge amb una càmera professional de vídeo.

El jurat del festival està format per l'actor i director del Teatre Romea, Julio Manrique, la montadora Elena Ruiz (entre d'altres, de 'Lo Imposible') i l'actriu Elena Anaya. El Mas Sorrer de Gualta tornarà un any més a acollir tres nits dedicades als curtmetratges. El festival arriba a la vuitena edició en un bon moment de participació, i els programadors han hagut d'escollir entre els més de 800 treballs que els han arribat durant els darrers mesos.

Segons ha explicat un dels codirectors de la cita, Andrew Tarbet, finalment es projectaran 32 treballs de setze països diferents, rodats en catorze llengües. Entre els curts seleccionats, hi ha cinc produccions catalanes que, segons Tarbet, són de gran qualitat i estan "al mateix nivell" que els treballs vinguts de fora.

El festival entrega habitualment quatre premis en les categories de millor curt en català, millor interpretació, premi del públic i millor curtmetratge. Per a aquesta darrera categoria, aquest any s'inclou per primera vegada un premi amb dotació, ja que fins ara només s'havia entregat alguna escultura feta per artistes de la zona.

Segons ha explicat Tarbet, aquest any han col·laborat amb la marca Nikon i es regalarà al guanyador una càmera professional per poder rodar els films en alta definició. L'altre codirector de la cita, Gerard Argemí, ha destacat que durant set edicions no han fet mai cap premi amb dotació però, en canvi, sempre han rebut gran nombre de treballs i ha assegurat que això els satisfà.

Un jurat de nivell

Els encarregats d'escollir entre els 32 treballs que es projectaran les nits de divendres, dissabte i diumenge serà un jurat format per tres noms destacats del panorama cinematogràfic. Per una banda, l'actor i director del Romea, Julio Manrique, la montadora Elena Ruiz que, entre d'altres, ha fet 'El Orfanato' o 'Lo Imposible', i l'actriu Elena Anaya, que ja havia de venir l'any passat però que per problemes d'agenda no va poder esser-hi finalment.

Segons ha explicat Argemí, pel festival també hi passen altres personalitats del cinema i, enguany, està prevista l'assistència, entre d'altres, de les actrius Elena Montalà o Laia Marull o els actors Sergi López, Eduard Fernàndez o Francesc Orella, entre d'altres, així com el crític cinematogràfic Jaume Figueras.

El festival també dedicarà un espai durant la primera nit a homenatjar Tomàs Mallol, impulsor del Museu del Cinema de Girona gràcies a la donació de la seva col·lecció, que va morir fa poques setmanes.

Segons ha explicat Andrew Tarbet, està previst que alguns directors dels curts catalans assisteixin al festival i presentin els treballs. Es tracta de Pau Durà, amb 'El hambre', Jorge Dorado amb 'El otro' i també el director murcià de 'Eusebia'.

Les entrades per al festival es poden comprar a través del web o al mateix recinte. El preu per a una nit és de 12 euros i el passi per als tres dies és de 25 euros. Els premis el lliuraran el diumenge a la nit.