Més de 100 nens i 35 monitors reallotjats preventivament per les intenses pluges

Protecció Civil manté activada la prealerta de l'Inuncat

Un total de 110 nens i 35 adults han estat reallotjats preventivament aquesta passada nit en campaments de Bagà (Berguedà), Les Lloses (Ripollès) i Montellà i Martinet (Cerdanya) com a conseqüència de les intenses pluges caigudes en les darreres hores.

Mentrestant, Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del pla Inuncat de manera preventiva. En total, el telèfon d'emergències 112 va atendre 90 trucades relatives a incidents vinculats a les pluges i tempestes amb pedra. Cap d'elles per situacions de risc important, bàsicament petites inundacions de baixos de cases o locals i objectes a la calçada, com per exemple, branques.

A Bagà, es van reallotjar 68 nens i 17 adults de l'Esplai Refugi de Santa Perpètua de la Mogoda que no podien arribar a la casa del terreny on acampaven i van haver de ser traslladats al casal de l'Ajuntament, on se'ls va proporcionar menjar i mantes. Prèviament i per evitar qualsevol risc s'havia avisat Bombers de la Generalitat i Mossos d'Esquadra perquè el canvi de localització es fes amb seguretat.


Pel que fa les Lloses, es van atendre un total de 30 nens d'entre 11 i 13 anys i nou adults de l'Esplai Movi del barri de Sarrià, que acampaven a la zona del Bot de l'Oli, d'on van decidir marxar perquè el campament estava xop. Es van reallotjar a cobert en un porxo d'una masia veïna. Bombers de la Generalitat s'hi va atansar per evitar riscos i la Creu Roja els hi va proporcionar 40 mantes.

Per últim, a Montellà i Martinet (Cerdanya) 12 nens d'entre 6 i 9 anys i 9 adults de l'Esplai Pau Casals de Cerdanyola del Vallès que acampaven a la zona de la Devesa van decidir marxar per les ratxes de vent que tirava a terra les tendes, que a més eren molt molles. Una patrulla de Mossos d'Esquadra els va acompanyar fins a Martinet de Cerdanya, on es van allotjar a l'Hotel Cadí.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, personal de Protecció Civil de la Generalitat va telefonar un a un els 50 grups d'acampada que hi havia a la zona on les pluges eren intenses i el cabal del riu Llobregat eren més alts (a la capçalera del riu) per comprovar que estiguessin bé.