Desmantellen un grup que actuava a Girona important vehicles amb documentació falsa

La Guàrdia Civil ha detingut disset persones en un operatiu desplegat en diferents punts de l'Estat

La Guàrdia Civil ha detingut disset persones arreu de l'estat espanyol com a presumptes integrants d'un grup delictiu que es dedicava a la importació de vehicles amb documentació falsa.

Actuaven a les demarcacions de Tarragona i Girona, i també a Madrid i Toledo i estan investigades pels suposats delictes de falsificació de document públic i privat, manipulació en la identificació de vehicles i pertinença a grup criminal. L'institut armat calcula que van poder obtenir 1.351.448 euros de benefici amb la venda de vehicles. Tampoc haurien abonat el 10% d'aranzels duaners ni el 21% d'IVA dels vehicles introduïts des del Marroc.

La investigació va arrencar arran de les inspeccions que s'efectuen a les estacions d'ITV relacionades amb vehicles procedents d'altres estats membres de la Unió Europea o de tercers països i que són matriculats a l'Estat.

La Guàrdia Civil va analitzar la documentació presentada prèvia a la matriculació i va determinar que per obtenir la tarja d'inspecció tècnica aportaven documentació falsa dels vehicles. En el cas dels procedents del Marroc, simulaven la seva procedència d'un país de l'entorn europeu.

Un cop obtinguda la fitxa tècnica eren matriculats per les prefectures provincials de Tràfic utilitzant els mateixos documents falsificats que s'havien presentat a les estacions d'ITV. Ja regularitzats a l'estat espanyol, feien publicitat per aconseguir la seva venda a través de diferents pàgines web.

Els agents van inspeccionar diversos establiments públics de compra i venda de vehicles a la província de Madrid per la seva implicació en el cas.

L'operació, efectuada pel Grup Central d'Investigació de l'Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil, continua encara oberta amb l'objectiu de detenir o investigar la resta d'integrants del grup.