El restaurant Lux'or obre portes a Platja d'Aro

El projecte l'encapçala el xef Joan Piqué i el dirigeix Jordi Rissech

Sota la direcció de Jordi Rissech i amb el xef Joan Piqué als fogons, obre portes a Platja d'Aro el nou restaurant Lux'or. Es tracta d'un espai singular que ha tornat a la vida un edifici emblemàtic de la localitat gironina amb una estètica dels anys 70. El projecte compta amb un equip de 50 treballadors i pretén donar-li un renovat impuls a Platja d'Aro.

El restaurant aposta per la cuina creativa partint de la tradició i fa protagonista el peix de la zona. Consta de dues plantes de 250 metres quadrats amb una estètica inspirada en Egipte. A peu de carrer s'ubica una zona de bar i cafeteria, i a dalt el restaurant. Completa l'establiment una terrassa de 130 m2 on gaudir de la música i la gastronomia amb un concepte polivalent segons l'hora del dia.

L'interiorisme de Lux'or és obra de l'estudi de Carlos Martínez Disseny d'Interiors, i s'ha plantejat des d'un concepte de local amb detalles que fan honor al luxe del seu nom, però que a la vegada resulta acollidor. L'estètica introdueix al visitant dins un món que recorda l'antic Egipte, i que vol evocar la seva bellesa i riquesa dins d'un marc d'àmplia funcionalitat, resolt segons les diferents zones.

A la planta baixa destacar la barra de bar, que marca de forma ordenada la distribució de les taules. Per aquest espai s'han utilitzat materials com els paviments de gres rústic, els miralls de bronze, les columnes de llautó i sobretot la il·luminació específica per a cadascuna de les taules, convertint a cada grup de comensals en quelcom important. Les parets són revestides per estucs rústics i sorrosos, acabats amb veladures daurades, fent un símil als paisatges egipcis.

L'accés a la primera planta es realitza a través d'unes escales abraçades per uns arcs de llistons de fusta, com si es tractés de passadissos comunicants, tal i com passa a les piràmides d'Egipte.

El xef, Joan Piqué

Joan Piqué va obtenir una Estrella Michelin en el Restaurant Joan Piqué de Castell d'Aro. Té una dilatada experiència com a restaurador a Barcelona, Madrid i Versalles (França), a més d'haver estat al capdavant d'establiments emblemàtics de Girona.

Va començar als fogons de l'Hotel Duran de Figueres, al Restaurant Mirador de les Caves a Sant Sadurní d'Anoia, al Restaurant Florián de Barcelona i com a stager al Restaurant Zacalaín de Madrid. També va passar pel restaurant Les trois marchés a Versalles, establiment dotat amb dues estrelles Michelin i llavors pilotat pel xef Gerard Vié.

El gerent, Jordi Rissech

Jordi Rissech està vinculat al món de la restauració des de l'any 1982. Juntament amb la seva mare, cuinera de professió i gran coneixedora del receptari català i gironí, va estar 20 anys al front del restaurant Mas Roure a Llagostera. En aquest 2013 Rissech assumeix la gerència del nou restaurant lounge Lux'or.