La Fira del Circ de la Bisbal no assoleix els objectius marcats

Esperaven superar els 35.000 visitants i n'han comptabilitzat uns 30.000

Prop de 30.000 persones, segons els organitzadors, han visitat aquest cap de setmana la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal. Els responsables del certamen indiquen que s'ha superat "amb èxit" l'edició "més difícil" de la història d'aquest esdeveniment. Tanmateix es mostraven molt optimistes inicialment i durant el dia d'ahir al assegurar que superarien els 35.000 visitants, marcant un nou rècord que al final no s'ha complert.

La divuitena edició ha superat "la incertesa econòmica i la pujada de l'IVA", a més de "les pluges de divendres i dissabte". És per tot plegat que l'organització de la fira ha volgut destacar "la implicació popular" que aquest any "s'ha fet palesa més que mai". Aquest any, Fira de Circ ha hagut de comptar amb les aportacions populars en diverses activitats per aconseguir fons per mantenir la qualitat d'altres edicions. Fins i tot va proposar un projecte a la plataforma de micromecenatge Verkami, que en aquest cas no es va assolir.

La pluja no ha estat impediment perquè s'hagin celebrat gairebé tots els espectacles dels 70 que tenia previstos. "La Fira és carrer per sobre de tot i el carrer comporta aquests riscos", ha assegurat la portaveu de Fira de Circ, Eva Gasull. que considera que el repte que ha suposat la pluja en aquesta edició ha estat superat "amb bona nota".

Gasull també ha destacat tant la implicació del públic com la dels artistes: "Tots volien actuar, amb pluja o sense". En alguns casos, com amb l'espectacle Impulso! de Los Pulgares de bàscula coreana, previst pel dia de la inauguració, es va haver de suspendre per no poder garantir la seguretat dels artistes, ja que l'escenari estava moll.

Companyies com Duo Tobarich, Capicua, els bisbalencs Els Senglars, Circo Pitanga, Psirc o Le BoTrio han estat les més aplaudides aquest cap de setmana. L'últim acte de l'agenda de la fira és l'espectacle multidisciplinar Capas de la companyia EiA premiat amb el Zirkolika 2011 al millor espectacle de circ de sala i amb el premi Ciutat de Barcelona de circ 2011. A la Bisbal, s'estrena el format a l'aire lliure d'aquest espectacle.