La Fira del Circ de la Bisbal espera marcar un nou rècord de visitants

Creuen que superaran els 35.000 assistents previstos

Els organitzadors de la Fira del Circ al Carrer s'havien fixat un objectiu molt alt: arribar als 35.000 visitants en aquesta 18a edició. El mal temps que hi ha hagut tant divendres com dissabte farà, però, que segurament no arribin a aquesta xifra tot i que aquest diumenge moltes persones han aprofitat per veure algun dels espectacles de l'últim dia aprofitant que ha tornat a sortir el sol.

La portaveu de Fira del Circ, Eva Gasull, ha assegurat que estan "molt i molt satisfets" de com ha anat aquesta 18a edició. "Era una mica com una prova de foc, volíem veure si realment érem madurs o encara no, i veiem que sí", ha afirmat Gasull que destacat que, tot i la pluja, molt públic fidel no els ha fet el salt i ha anat fins a la Bisbal igualment per veure algun dels espectacles o participar en algun dels tallers per aprendre a ser equilibristes, trapezistes o pallasso.

El primer dia, divendres a la tarda, la pluja va obligar a suspendre un espectacle perquè era perillós per als artistes però va donar una treva per a la resta de propostes i per a l'espectacle inaugural. Gasull ha destacat que malgrat el mal temps, els artistes i el públic no han fallat. "Ens van fer sentir que la fira era vivia, que estava consolidada, perquè tot i la pluja eren aquí i estaven implicadíssims", ha afirmat Gasull.

Dissabte a la tarda la pluja va tornar a amenaçar la 18a edició de la Fira del Circ. Gasull detalla que, tot i això, van poder fer el 90% dels espectacles programats i només en van suspendre alguns perquè podien posar en perill els artistes que fan acrobàcies, per exemple, dalt un trapezi. "Ha estat inclús emocionant que plovent el públic no es mogués i fins i tot tanqués el paraigua per deixar veure als de darrere, i això ha passat", ha explicat Eva Gasull.

El darrer dia de Fira, el millor aliat ha estat el sol que ha permès que la llera del Daró a la Bisbal d'Empordà s'ompli de visitants. Al matí, sobretot famílies amb mainada per als espectacles infantils i tallers programats. L'organització espera rebre més gent aquest diumenge que diumenge de l'edició anterior. Segurament no arribaran als 35.000 previstos inicialment, però sí esperen haver superat l'edició anterior.

Durant tres dies la Fira del Circ ha acollit més de setanta espectacles de companyies catalanes i internacionals. Després de 18 edicions, la Fira de Circ al Carrer és un dels festivals de circ més consolidats de Catalunya i de l'Estat i reconegut tant a casa nostra com arreu d'Europa. Va ser Premi Nacional de Cultura 2012 i continua apostant, malgrat la davallada en el pressupost, per portar espectacles de qualitat a la Bisbal d'Empordà.