Banyoles compra l'antiga seu de CCOO per 244.700 euros

L'edifici haurà de ser objecte de nombroses renovacions, la primera de 100.000 euros

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha aprovat l’adquisició a títol onerós per adquisició directa de la finca situada al carrer Servites, 21, antiga seu de Comissions Obreres (CCOO) per un valor total de 244.700 euros a pagar en un termini de 60 mesos a raó de 5 anualitats de 40.783,33 euros cada una.

Aquest espai necessita diversos arranjaments atès el mal estat de les instal·lacions, i aquest any es farà una primera actuació per valor de 100.00 euros. El passat mes de novembre del 2023, l’Ajuntament de Banyoles i el Ministeri de Treball van signar un acord per a la compra del local del carrer Servites, antiga seu de CCOO.

En els pròxims dies es farà arribar al Ministeri els 12.235 euros, corresponents al 5% del total del preu de venda, com a concepte de garantia i que serà considerat un pagament a compte de la primera anualitat.

Els 28.548,33 euros restants del primer pagament es farà efectiu un cop se signi l’escriptura de compra-venda i que farà que la finca passi a ser de titularitat municipal. La resta del pagament es farà en 5 anualitats més fins a arribar als 244.700 euros, que és el preu total que el consistori pagarà al ministeri per aquesta finca. ç

Miquel Noguer, alcalde de Banyoles destaca que “enguany tenim una primera partida de 100.000 euros per tal que quan l’edifici sigui de titularitat municipal, puguem arranjar aquelles parts de l’edifici més deteriorades per tal que les entitats que han fet ús d’aquest espai el continuïn fent, amb totes les garanties”, a més d’afegir que “aquesta serà la primera de les inversions que haurem de fer per tal que es pugui fer ús de tota la finca”.

La licitació de la Tirona en marxa Durant la sessió plenària d’aquest dilluns també s’ha aprovat l’expedient de concessió d’utilització privativa del bé comunal de l’Estany de Banyoles amb una embarcació de motor elèctric i aprovació de la seva convocatòria.

La concessió contempla també 15 barques de rem, 5 menys que en l’anterior concessió per tal de preservar l’impacte que aquestes barques i la seva utilització provoca en el medi ambient de l’estany.

Aquesta licitació també presenta algunes novetats a nivells dels cànons que si bé manté el cànon de sortida de preu per passatger que es marca en 0,7 euros, s’ha fixat a 0 els cànons d’ús privatiu de l’embarcació, de les barques de rem per tal de fer més atractiva l’oferta. D’aquesta manera, amb l’aprovació d’aquest expedient l’embarcació de la Tirona tornarà a navegar per l’Estany de Banyoles després que aquesta deixés d’oferir aquest tradicional passeig per les aigües de l’estany el passat mes de desembre del 2023.