Denuncien dos establiments a la Jonquera amb sis treballadors sense contracte des de feia anys

Tres dels empleats tampoc tenien la situació regularitzada a l’Estat

Un dispositiu conjunt entre la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de la Jonquera (Alt Empordà) ha permès denunciar dos establiments del Portús, que tenien des de feia anys sis treballadors sense contracte.

Tot plegat arrenca a finals del 2023 amb la denúncia que van fer a dues persones que es trobaven en aquesta situació. Asseguraven que des de feia temps treballaven fent tasques de venedors i de manteniment de l’establiment, amb sous que oscil·laven entre els 400 i els 1.000 euros al mes.

Les dues persones també assenyalaven que a l’estiu la remuneració era més alta. Fruit de la denúncia es van fer dues inspeccions en locals dels carrers Fàtima i Corre de la Comptessa.

Arran de la intervenció policial, es van detectar sis treballadors sense contracte, tres dels quals, tampoc tenien la situació regularitzada a l’Estat. Tanmateix, la Policia Nacional va fer dos detinguts per infracció de la llei d'estrangeria ja que no tenien documentació ni estaven empadronats ni havien fet cap tràmit al país.