Una persona en estat crític en quedar atrapada per una allau a Queralbs

Un grup d'excursionistes l'han trobat semienterrada i en estat de congelació

Els Bombers de la Generalitat han treballat a primera hora de la tarda d'avui en el rescat d’una persona a Queralbs (Ripollès) que ha estat evacuada en estat crític després que ha quedat atrapada en una allau.

L’avís l’han rebut a les 12:55 hores per part d’un grup de persones que feia la ruta de Núria a Coma de Vaca pel camí dels Enginyers. Aquests han alertat de la troballa del cos d’una persona semienterrada a la neu en una canal.

Immediatament, Bombers de la Generalitat han activat l’helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de la base d’Olot. Quan han arribat al lloc indicat pels alarmants, han accedit fins a la víctima i l’han desenterrat, la qual es trobava en una zona acanalada on hi havia hagut una allau de neu.

Han comprovat que estava en estat de congelació, no responia a estímuls, i li han iniciat les maniobres de reanimació. Paral·lelament, s’ha ampliat el dispositiu amb un segon helicòpter amb la unitat de rescat de la base de la Seu d’Urgell amb personal GRAE i el metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Han continuat assistint a la víctima i, un cop l’han monitorat, l’han extret mitjançant gruatge i l’han evacuat amb helicòpter fins al pàrquing de Queralbs on hi havia l’helicòpter medicalitzat del SEM. Aquest l’ha traslladat a l’hospital de Bellvitge en estat crític.

Per descartar altres possibles atrapats a la neu, Bombers de la Generalitat han helitransportat a la zona de l’allau dos binomis del Grup Caní de Recerca (GRCR). Han fet tasques de venteig i aquestes han estat negatives.

A banda, Mossos d’Esquadra també hi ha desplaçat efectius de la Unitat de Muntanya que han donat suport a les tasques de recerca.