Detingut un home per vuit robatoris amb força al Ripollès

El lladre és un veí de Ripoll de 23 anys i nacionalitat espanyola

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ripoll van detenir el dia 15 de juliol, un veí de la població, de 23 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de vuit delictes de robatori amb força i una falta de furt.
 
Entre els mesos de gener a juny d’enguany, els mossos van tenir coneixement de diversos robatoris a les poblacions de Ripoll, Campdevànol i el nucli disseminat de Sant Roc.
 
Dos dels robatoris s’havien produït a l’interior de domicili, cinc dins d’uns garatges individuals, un en un cobert d’un mas i un furt en una masia.
 
Concretament a la població de Ripoll es van perpetrar quatre robatoris. El  primer en un magatzem independent d’un mas, on el lladre va esbotzar la porta i va sostreure una serra radial i uns tubs de coure. Els tres restants van ser en masies, comesos amb el mateix modus operandi, d’on van sostreure una desbrossadora, una motoserra, una càmera de fotos, productes d’higiene personal, una espasa japonesa i dos teleobjectius.
 
El mateix autor també havia forçat els panys de cinc garatges individuals de la població de Campdevànol. En aquests robatoris va sostraure una motoserra, un generador, una polidora, un televisor i un videojoc. Durant la comprovació de fets es van localitzar alguns d’aquest objectes, abandonats en uns camps propers als lloc del robatori.
 
Després d’indagar en els casos, la unitat d’investigació va trobar indicis que van permetre identificar el presumpte autor dels fets. Aquest va ser detingut el 15 de juliol a Ripoll.
 
El detingut, a qui consten antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll.