Entren en vigor els canvis de circulació a la Carretera Vella de Palafrugell

Només els residents podran accedir a un tram

Aquesta setmana han finalitzat les tasques de senyalització a la Carretera Vella de Calella de Palafrugell, i al mateix temps, ja es troba transitable per a tots aquells veïns i veïnes que hi tindran un accés preferent. Així, es donen per finalitzats els canvis aplicats i les millores que es van consensuar, entre Ajuntament i veïns afectats en aquesta via que uneix el nucli de Calella amb Palafrugell.

D’aquesta manera, també s’han instal·lat les dues càmeres de control d’accés que permeten que el pas de veïns i vehicles autoritzats. Per tant, tots els vehicles que entren a la Carretera Vella des de Palafrugell, i van en direcció cap a Calella, hi poden accedir només fins a la nova rotonda que s’ha creat aproximadament a mig camí, la qual és molt propera a la zona d’oci, a partir d’aquí s’ha de girar a l’esquerra i anar a l’autovia.

A partir d’aquest punt, que és on hi instal·lada la primera càmera, només podran seguir circulant per la Carretera Vella els veïns i veïnes de la zona que estiguin autoritzats per ser residents de la zona, la resta d'usuaris tindran l’obligació de girar a l'esquerra.

La segona càmera de control està situada a l’alçada del carrer Primavera, de manera que anant des de Calella en direcció a Palafrugell també es controlarà el pas deixant prioritat només als residents. La senyalització instal·lada esmenta amb claredat que no hi ha sortida si s’hi circula amb un vehicle no autoritzat com a resident de la zona.  

Aquests canvis que ara ja són definitius han arribat després d’un seguit de diferents reunions constructives per buscar les millors solucions i, després de l’anàlisi exhaustiu fet durant els passats mesos, on s’han desenvolupat tot un seguit de canvis sense deixar de comptar amb la presència del carril bici i prioritzant per damunt de tot la seguretat del usuaris de la via.

El control de càmeres permetrà fer un pas prioritari als residents i qualsevol persona que visqui a la zona i necessiti l’autorització per transitar-hi sense ser multat ha d’enviar un correu electrònic a la Policia Local amb les seves dades mitjançant un correu electrònic.

Per l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, amb aquests canvis “no volen que sigui una mesura recaptatòria a través de les sancions, sinó que el control d’accés ens permeti una millor seguretat per a totes aquelles persones que resideixen en aquesta zona i que necessiten circular per la Carretera Vella per arribar a les seves residències.” Així, mateix afegeix que, “tots els canvis s’han consensuat amb els afectats de la via i s’han fet amb l’objectiu de fer que la mobilitat entre Calella i Palafrugell estigui pacificada i sigui millor que els darrers mesos”.