La Ludwig Band, Triquell, Blaumut o The Gramophone Allstars, al quart festival ISTIU de Castelló

Un concert inèdit de Marco Mezquida a la Basílica obrirà l’esdeveniment

El festival ISTIU de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) celebrarà la quarta edició amb una programació que inclourà els grups Blaumut, La Ludwig Band, Triquell o The Gramophone Allstars.

El certamen, que es farà de l’1 al 7 de juliol, tindrà com a tret de sortida un concert inèdit de Marco Mezquida a la Basílica. El músic oferirà una actuació que comptarà en alguns temes amb la col·laboració del cantautori Roger Mas.

El festival també acollirà la presentació dels nous treballs de Joan Colomo i Gemma Humet i Saphie Wells i continuarà fomentant el talent gironí amb artistes i grups de proximitat.

El festival acollirà també la presentació de nous treballs de diferents grups musicals de referència del país al seu escenari principal del Palau dels Comtes. Serà el cas de Blaumut, una de les bandes de referència del panorama musical català de la darrera dècada que presenta el seu nou i esperat disc que es publica aquesta primavera. La Ludwig Band també arriba a l’ISTIU amb el seu darrer disc sota el braç.

Les actuacions al Palau dels Comtes es completen amb els concerts de Cesc Triquell, el jove artista que presenta el seu disc de debut ‘Entre fluïds’ a cavall entre el pop i la música urbana, i dels The Gramophone Allstars, la banda que busca el punt de trobada entre el soul, el jazz i els ritmes jamaicans, i que presenten el seu nou àlbum ‘Call your friends’.

El festival també acollirà la presentació dels nous treballs de Joan Colomo i Gemma Humet i Saphie Wells. Per la seva banda, Llibert Fortuny protagonitzarà un dels concerts més especials d’aquesta edició.

El músic oferirà una actuació en el qual barreja jazz tradicional amb elements de l'electrònic a l’Hort del Convent de Santa Clara, que també acollirà la sessió DJ de Miqui Puig, l’artista resident del festival ISTIU que per tercer any consecutiu oferirà un còctel musical ple d'èxits de tots els temps.

D’altra banda, la programació també inclou el concert de Roger Mas que repassarà les cançons més emblemàtiques i conegudes de la seva discografia en un concert que ja es va anunciar a finals de l’any passat i que està exhaurit.

Amb l’objectiu de fomentar el talent gironí, el festival programa artistes i bandes de proximitat amb les actuacions de la cantant i compositora Abril Gabriele, de la banda Minibús Intergalàctic, formada per cinc amics de Girona; del quintet empordanès Penélope, i del músic de Santa Coloma de Farners Ferran Borrell al capdavant de la formació Tripulant.

Concerts a preus populars o gratuïts

El festival, a més, oferirà de dilluns a diumenge una quinzena de concerts de qualitat a preus populars o gratuïts. En el cas dels concerts de pagament, el festival mantindrà la seva política de preus econòmics i la majoria d’actuacions tindran un preu d’entre 5 i 20 euros. En tots els casos cal formalitzar la compra o la reserva al web del festival www.istiu.com. També es poden adquirir les entrades a les oficines de turisme de Castelló i Empuriabrava.

El festival ISTIU oferirà una programació amb la voluntat d’arribar a tota mena de públics, posar en valor diversos espais amb encant del centre històric i Empuriabrava i contribuir a la dinamització d'altres sectors del municipi