Fracassa el microfinançament per a una òpera del Porta Ferrada

Volien recollir 30.000 euros per representar 'Nabí' al festival

L'equip de producció de l'òpera Nabí 'Segon acte. En el mar' ha anunciat que retira el projecte de la programació de l'edició 2013 del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). L'obra s'havia de posar en escena el 16 d'agost. Els productors havien iniciat una campanya de micromecenatge que va acabar l'1 de juliol sense aconseguir els 30.000 euros que es demanaven, assolint tant sols la xifra de 7.285 euros.

La manca de finançament ha estat una de les raons que ha dut els responsables de l'obra a fer marxa enrere. El director i autor musical del projecte, Rafael Subirachs, ha indicat que aquesta acció de micromecenatge "pretenia ser un suport al finançament de l'espectacle però en cap cas venia a substituir el fons on se sustentava el projecte".

La raó principal que Subirachs assenyala té a veure amb "desajustaments del Festival, en plena transició i encara en procés de consolidar-se, malgrat que aquest any celebra la seva 51a edició". Davant d'aquesta situació, els responsables de l'obra han pres la decisió de suspendre-la per no ocasionar "cap perjudici a cap altra associació o empresa".