L’AP-7 entre Borrassà i Vilademuls es reobrirà aquesta tarda amb un carril per sentit

També es reprendrà la circulació a l'N-II en aquest tram

Conservació de carreteres continua els treballs a l’AP-7 i a l'N-II per poder reparar els danys ocasionats per les protestes dels pagesos i reobrir el pas als vehicles. De moment, hi ha 18 quilòmetres tallats a l’autopista entre les poblacions de Borrassà i Vilademuls (Alt Empordà) i 12 quilòmetres de l'N-II entre Bàscara i Vilamala (Alt Empordà).

Les taques consisteixen en la retirada d’arbrat i deixalles, la reparació de les tanques malmeses i tornar a asfaltar alguns trams que es van fer malbé per la crema de pneumàtics. La previsió és que aquest divendres a la tarda es reobri la nacional i també un carril per cada sentit a l’AP-7. Tanmateix, els treballs per obrir completament l’autopista no finalitzarien fins diumenge.

En ambdues carreteres hi treballen incansablement desenes d'operaris de conservació de carreteres amb maquinaria diversa que els permet, per una banda, retirar de la calçada els arbres caiguts i les restes de les protestes, però també netejar la pols que hi van deixar els pagesos després de la crema de pneumàtics.

A més, també s'han hagut de tornar a asfaltar parts de l'autopista que han quedat completament malmeses i inadaptades per la circulació de vehicles. Per això, des d'aquest divendres al matí, es pot veure en aquest tram que continua tallat de l'AP-7 maquinària pesant que fa aquesta tasca a tot drap.

La previsió és que es pugui reobrir almenys un carril per sentit de l'autopista aquest divendres a la tarda i també l'N-II completament. Per la reobertura total de l'AP-7 caldrà esperar a que es puguin reparar també les tanques aixafades durant les manifestacions de la pagesia i que s'acabin de tornar a asfaltar tots els carrils. Unes tasques que està previst que finalitzin diumenge.

Tall desconvocat

La pagesia va decidir per assemblea -després d'una hora i mitja de debat- desconvocar el tall en aquest tram de carretera dijous a la nit. La decisió es va prendre després de considerar que amb la negociació amb el Govern s'havia aconseguit "el 90%" de les reclamacions del sector. La retirada es va fer després del sopar -que encara van fer a l'autopista-, al llarg de la nit i matinada.