Detenen dos homes a Banyoles per robar cablejat i tubs de coure d'una obra

Els lladres van causar desperfectes al bloc per valor de més de 15.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 12 de juliol dos homes -de 24 25 anys, nacionalitat espanyola i veïns de Banyoles- com a autors d'un robatori amb força a un edifici de nova construcció a la capital del Pla de l'Estany.

Els fets es remunten al maig, quan una patrulla els va veure traginar saques amb tubs de coure. Llavors, els agents els van identificar i els van requisar el material. Arran de les investigacions fetes, van esbrinar que el material procedia d'una edifici de nova construcció d'on havien sostret cablejat i tubs de coure. La policia va constatar que els desperfectes ocasionats a l'habitatge podrien ascendir a uns 15.482 euros.

En data 31 de maig una dotació policial va localitzar dues persones que traginaven unes saques amb tubs de coure tallat per un carrer de Banyoles. Com que aquests homes no van saber donar explicacions de la procedència del material, els agents, després d'identificar-los, van comissar preventivament el material per tal d'esbrinar d'on podrien haver robat el material.

Després de fer les indagacions oportunes, els mossos van saber el dia 22 de juny que aquest material havia estat sostret d'un edifici tancat, de nova construcció, de Banyoles mateix.

Els mossos van comprovar que els autors haurien accedit a l'obra escalant per la grua i haurien agafat cablejat elèctric i tubs de coure d'un dels pisos, i van constatar que els desperfectes ocasionats a l'habitatge podrien ascendir a uns 15.482 euros.

Per això, després de la investigació, els agents van detenir els dia 12 de juliol, els dos homes com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força.
Els detinguts, tots dos amb antecedents, van passar el dia 13 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.