Platja d'Aro renova i amplia l'oferta de visites guiades

La regidoria de turisme edita 5.000 exemplars de la guia on es recullen les vuit activitats

La proposta d’estiu de visites culturals guiades al municipi, organitzades per la regidoria de turisme de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, s’ha ampliat i renovat de manera gairebé total enguany, passant de tres a vuit, i d’un únic model d’oferta –la visita amb acompanyament de guia local- a sis tipus diferents d’activitat: visita teatralitzada, ruta en bicicleta, visita familiar, caminada nocturna, visita amb guia local, i visita naturalista. L’oferta es va iniciar el 3 de juliol amb continuïtat fins al 30 d’agost amb un total de 32 activitats en caràcter gratuït (excepte la caminada nocturna amb una inscripció de 2 euros).

Per difondre l’oferta l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro edita 5.000 exemplars d’una guia on s’hi recull en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès- el nou programa de visites guiades i d’activitats de descoberta. Aquesta és una aposta del consistori per dinamitzar l’activitat d’oci, renovar el model de visites guiades –vigent des fa 16 anys amb gairebé 150.000 usuaris-, i programar activitats per a tots els públics en el marc del treball per assolir aquesta mateixa tardor l’acreditació de Destinació de Turisme Familiar (DTF), guardó de qualitat que concedeix l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, i que només tenen 13 poblacions del país. De la mà de la Cia. La Minúscula s’ofereixen visites teatralitzades a la Vil—la romana de Pla de Palol de Platja d’Aro els dimecres 3, 17 i 31 de juliol, i 14 i 28 d’agost (19 h — Punt de trobada: Oficina de Turisme).

Es manté l’oferta per visitar amb l’acompanyament de guia local el Nucli Antic de Castell d’Aro i el Museu de la Nina, dividint les jornades en funció de l’idioma dels usuaris: català i francès els dijous 4 i 18 de juliol i 15 i 29 d’agost; i castellà i anglès els dijous 11 i 25 de juliol i 8 i 22 d’agost (19 h — Punt de trobada: Plaça Poeta Sitjar). El mateix sistema –guia local i divisió de l’oferta per idiomes- s’utilitza en la visita al Camí de Ronda de S’Agaró: castellà i anglès els divendres 5 i 19 de juliol i 2, 16 i 30 d’agost; i català i francès els divendres 12 i 26 de juliol, i 9 i 23 d’agost (19 h — Punt de trobada: inici de l’itinerari). També hi ha dues visites guiades familiars a Castell d’Aro amb la Cia. El Finestral els diumenges 14 de juliol i 4 d’agost (18 h — Punt de trobada: Plaça Poeta Sitjar) que finalitzen al Parc de l’Estació de Castell d’Aro, on es pot gaudir dels mini trens.

De la mà del Grup de Natura Sterna hi ha visites naturalistes al Parc dels Estanys de Platja d’Aro els diumenges 21 de juliol i 11 d’agost (19.30 h — Punt de trobada: mirador del parc) per conèixer el cicle de l’aigua, i la flora i fauna del primer parc urbà del municipi. Una altra novetat són les rutes en bicicleta, de baixa dificultat, que tenen com a punt de trobada l’exterior de la Biblioteca Mercè Rodoreda (9 h — casc obligatori, anar degudament equipament i dur aigua).

Una és la passejada fins a l’Ermita del Remei i l’obrador de melmelades naturals de Les Eroles de Castell d’Aro (dimarts 23 de juliol i 20 d’agost); i l’altra, un recorregut pels masos de la Vall d’Aro per conèixer els orígens rurals del municipi, i que finalitza amb un bany opcional, a la Platja Gran (dissabtes 27 de juliol i 10 d’agost). Darrerament, també es podrà gaudir d’una caminada nocturna de 10 km per la Vall d’Aro amb el Grup de Natura Sterna, i que finalitza amb un bany popular opcional a la Platja Gran el dimecres 21 d’agost (22.30 h — Punt de trobada: Centre Cívic Vicenç Bou).