El Còmic de Figueres pretén fer ''plorar de riure'' per combatre la sequera

El certamen se celebrarà del 26 al 31 de març

El Festival Còmic de Figueres (Alt Empordà) torna per Setmana Santa (del 26 al 31 de març) amb una programació plena de propostes d’humor per a tots els públics amb moltes novetats, monòlegs, circ, música, teatre sense paraules, tallers i espectacles de carrer, entre d'altres.

L'objectiu del festival és "plorar de riure" i "lluitar així contra la sequera" que castiga Catalunya i és que el certamen té lloc precisament en una ciutat que es troba entre dos dels aqüífers més perjudicats per la manca d’aigua, com són la Muga i el Fluvià.

Aquest any volen aprofitar el festival per guanyar consciència d’aquest recurs escàs a través de l'humor. La dissetena és una edició que ofereix més espectacles gratuïts que mai, més de la meitat són al carrer i pràcticament un 70% de la programació és de franc, en un esforç de l'organització perquè sigui el màxim popular possible.

L’espectacle de la gira de comiat de Guillem Albà i La Marabunta posen punt final amb un espectacle especial que reuneix els millors moments dels multipremiats shows Marabunta i Jaleiu.

Una de les novetats d’aquesta edició serà l'espectacle de Cirque Inextremiste al Castell de Sant Ferran, el dia 30 a les sis de la tarda i d'entrada gratuïta. Els acròbates jugaran amb un globus aerostàtic de 3.400 m3 amarrat en vol captiu.

Aquest col·lectiu d'acrobàcia extrema tocarà el cel en una actuació que barreja clown, funambulisme i altres seqüències.