Els pagesos gironins decideixen allargar el bloqueig a l'AP-7 i l'N-II més enllà de dijous

Mascort els ha tornat a plantar, reclamen canviar el nom de la conselleria i el cessament de Reyes

Els pagesos gironins han decidit convertir la protesta que des d’aquest dimarts de matinada talla l’AP-7 i l’N-II a Pontós (Alt Empordà) en “indefinida”. Ho serà, asseguren, fins que no hi hagi “moviments” o “les coses clares” per part de la conselleria d’Acció Climàtica, amb qui aquest dimecres han mantingut contactes sense èxit.

El portaveu de la plataforma Revolta Pagesa, Martí Planas, diu que el que els han ofert és “una broma” i s’uneixen a les reivindicacions que ha fet el col·lectiu a escala nacional: el canvi de nom a la conselleria i la dimissió o cessament del director de l’ACA, Samuel Reyes, i del seu número 2, Jordi Molist.

El tall de l’N-II i l’AP-7 a Pontós va començar dimarts cap a dos quarts d’una de la matinada i es mantindrà fins que no s’atenguin les demandes dels pagesos. El sector demanava aquest matí una reunió urgent amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, -que no va acudir a la trobada de dimarts-, però tampoc s’ha produït.

Després d’una trobada amb agricultors de la Catalunya Nord i Occitània on han llegit un manifest conjunt i de dinar, els congregats han decidit que la protesta es mantindrà de forma indefinida. Volen que s’atenguin les demandes que fa el col·lectiu i, fins que això no passi, no es mouran.

Per mantenir el bloqueig, ja han anunciat que faran torns i s’organitzaran. “Tenim ganes de marxa, però també de quedar-nos”, assegura, Planas.