Ultimàtum dels pagesos gironins a Mascort: reunió o més dies amb carreteres tallades

Asseguren estar preparats per "apujar el to" i allargar les protestes més enllà de dijous

Els pagesos gironins reclamen una reunió amb el conseller l'Acció Climàtica, David Mascort, aquest dimecres i amenacen amb "apujar el to" i allargar les protestes si no es produeix.

El portaveu d'Unió de Pagesos i Revolta Pagesa, Jordi Ginebreda, diu que esperen que el conseller acudeixi a algun dels talls que està en marxa arreu de Catalunya; però avisa que estan preparats per continuar amb les seves reivindicacions i que, si aquest migdia no hi ha avenços, mantindran el bloqueig a l'AP-7 i l'N-II a Pontós (Alt Empordà) més enllà de dijous.

Aquest migdia està previst pagesos nord-catalans s'uneixin a la protesta i llegeixin un manifest conjunt en un acte carregat de "simbologia". "És un problema transfronterer", assegura Ginebreda.

A més, deixa clar que els pagesos estan organitzats i que no estan "cansats". Al contrari, "cada vegada estan més enfadats i tenim ganes de quedar-nos aquí a defensar el que ens importa, que és la nostra professió".

Manifest conjunt

D'altra banda, està previst que cap al migdia un grup d'agricultors de la Catalunya del Nord s'uneixin al bloqueig en un acte "simbòlic". Ginebreda diu que la trobada -on es llegirà un manifest conjunt- busca demostrar "a la societat i a Brussel·les que el problema és transfronterer i que, malgrat les diferències, tenim molts punts en comú i coses que ens afecten a tots". També assegura que l'acte pot ser la "llavor" per treballar estretament a banda i banda de la frontera.