Palafrugell suspèn durant un any les llicències per a construir noves piscines

El consistori obert onze expedients a noves construccions que han omplert d'aigua

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) decretarà, durant un any, una suspensió de llicències per a la construcció de noves piscines al municipi. Una mesura que es portarà a aprovació per part de l’Equip de Govern a la sessió plenària del pròxim dimarts dia 27 de febrer.

Segons l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, “l’objectiu de la suspensió depèn d'adequar el Pla d’Ordenació Urbana en relació amb les piscines per tal d’afrontar els reptes del canvi climàtic i, per tant, cal adequar les dimensions, les fondàries i la gestió eficient de l’aigua entre altres aspectes on el paradigma urbanístic ha canviat amb relació als darrers anys”.

D’altra banda, l’alcalde també manifesta que “des de l’entrada en fase 1 d’emergència hem detectat 11 piscines al municipi que tenien la llicència corresponent de construcció, però que no han respectat la limitació que no els hi permetia omplir-la a causa de la sequera, i per tant obrirem els corresponents expedients sancionadors. Aquestes sancions arriben fruit de les darreres inspeccions s’han realitzat des de l’ajuntament”.

D’aquesta manera, amb aquesta mesura, de forma paral·lela, també es fa un pas més per ampliar les accions que s’estan duent a terme per evitar al màxim la despesa d’aigua al municipi dins la situació actual d’emergència per sequera.

I també servirà per planificar mesures de futur en funció de les conclusions que es treguin a l’estudi que es farà per a l’adaptació del Pla General d’Ordenació del municipi al canvi climàtic.

El fet de suspendre temporalment les llicències també provocaran que no s’hagi de fer un seguiment ni perseguir a aquells particulars que actualment disposen d’una nova piscina dins la seva propietat i s’entri en un període de reflexió urbanístic pel que respecta a aquest tipus d’instal·lacions.