SOM i Junts per Castelló i Empuriabrava reclamen un ple monogràfic sobre la sequera

Reclamen la creació d'una comissió i una taula

Els partits a l'oposició de SOM i Junts per Castelló i Empuriabrava (Alt Empordà) han registrat a l'Ajuntament una petició per convocar un ple extraordinari per tractar la crisi de la sequera.

Les dues formacions, liderades per Agustí Ayats i Dolors Barceló respectivament, consideren necessari i urgent debatre sobre les afectacions de la sequera i sobre les repercussions de les mesures que s'estan implementant, com ara l'explotació dels pous del poble, que poden afectar els aqüífers del terme, segons fa un temps que alerten els col·lectius de pagesos i ramaders.  

Els punts de l'ordre del dia plantejats per ambdós partits són la creació d'una comissió informativa anomenada Comissió Municipal per al Tractament de l'Emergència per la Sequera, amb tots els membres del ple municipal i els especialistes tècnics que calguin, que haurà de vetllar pels interessos del poble en relació amb el tractament i el repartiment de l'aigua, amb especial cura i defensa dels aqüífers del terme municipal.

Es tracta de lluitar "a favor dels interessos hídrics del poble" davant les actuacions anunciades per l'ACA, que promou l'obertura de pous que poden salinitzar els aqüífers, amb conseqüències irreversibles per al territori.

I també proposen la creació d’una Taula General de Crisi per la Sequera, en què han de tenir representació i veu tots els sectors afectats per la situació actual. 

La intervenció conjunta d'ambdós grups municipals està motivada, segons afirmen Ayats i Barceló, per la manca d'acció de l'equip de govern en un context en què es requereix defensar els interessos del poble.