Renfe enllesteix les obres del Centre de Competències Digitals de Portbou

La companyia ha engegat el procés de selecció de personal i ja ha rebut 125 currículums

Renfe ha enllestit les obres d'adequació del Centre de Competències Digitals de Portbou (Alt Empordà). La companyia ha invertit 260.000 euros en l'equipament i ha engegat el procés de selecció del personal que hi treballarà.

En total, es contractaran una desena de treballadors que se seleccionaran entre els 125 currículums (32% de dones) que han rebut, especialment de centres formatius de la comarca i l'institut Cendrassos de Figueres.

El centre serà el primer d'aquestes característiques a Catalunya i s'especialitzarà en assegurar la qualitat als processos operatius del grup a través de la definició i execució de proves per a la prevenció, verificació i detecció de possibles incidències que puguin afectar l'activitat quotidiana.

A més, està previst que pugui anar integrant altres activitats relacionades amb la investigació, desenvolupament i desplegament de tecnologies emergents en el sector ferroviari. Es tracta de tasques preventives per reduir els riscos de qualsevol desenvolupament que es realitzi sobre aplicacions per continuar complint amb l’excel·lència que s'exigeix a la companyia com a empresa pública.

Des de 2021, Renfe ha creat sis centres de competències digitals que han permès generar ocupació "de qualitat" a les poblacions on s'han instal·lat: Alcázar de San Juan (Ciudad Real), especialitzat en robòtica i IA; Terol, centrat en el manteniment d'infraestructures; Miranda de Ebro (Burgos), dedicat a la gestió d'aplicacions; Monforte de Lemos, especialitzat en solucions de ciberseguretat; i els centres de Linares i Mèrida, específics per a l’atenció al client. A més, possibilita que les incorporacions puguin continuar vivint als seus territoris sense necessitat de traslladar-se per poder treballar d’allò que han estudiat.

Entre 2021 i 2024 aquests centres generaran 400 noves ocupacions, i el de Portbou arrancarà amb un equip aproximat de 10 persones. La ubicació d'un nou centre a Portbou, a més de reforçar la deslocalització i internalització de càrregues de treball per part de Renfe, segueix la línia d'ubicar aquests centres en enclavaments de gran història ferroviària, com també ho són Alcázar de San Juan, Monforte de Lemos o Miranda de Ebro.