Calonge impulsa una campanya per posar en valor l’ocupació de qualitat en el municipi

Vol sensibilitzar a les empreses en reduir la fugida de treballadors i augmentar la retenció del talent

Promoure l’ocupació de qualitat en el municipi és un dels principals objectius de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà=. Per aquest motiu, s’estan portant a terme un seguit d’actuacions des de “Calonge i Sant Antoni Activa” i amb la col·laboració del Consell Comarcal de Baix Empordà, per tal de sensibilització les empreses en la rellevància de contribuir a reduir la fugida de persones treballadores i augmentar la retenció de talent en les empreses fomentant el sentit de pertinença i lleialtat a l’empresa.

Des de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s’han identificat algunes de les empreses del municipi que porten a terme bones pràctiques i han portat a terme vídeos explicatius que mostren exemples reals d’empreses locals que han implementat amb èxit polítiques d’inclusió i ocupació de qualitat.

El testimoni d’empreses com el grup Hoteler Escampa, Hostal Olga, Restaurant Kubansky, Carnisseries Arnall, Supermercat Consum, Instal·lacions Sasarols i Cashkeeper pretenen sensibilitzar a les empreses en la rellevància de contribuir a reduir la fugida de treballadors i augmentar la retenció del talent en les empreses mitjançant una cultura organitzativa positiva on la persona treballadora es senti valorada.

Aquestes empreses també expliquen com han adaptat les polítiques de RRHH a la realitat del mercat de treball, brindant flexibilitat, sensibilitat i obertura cap a persones en situació irregular i contribuint a la seva integració social i de les Persones en situació de desocupació crònica o amb dificultats per integrar-se al mercat de treball, de nou, tots ells amb perfils professionals diversos.

L’Ajuntament també vol fer valdre la participació activa dels empresaris locals en programes de formació i capacitació per a futurs treballadors, compartint els seus coneixements i experiències per a enriquir el sentiment de comunitat en el municipi i la seva implicació en l'impuls de nous professionals de l’àmbit dels oficis.

El regidor de promoció econòmica de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Arturo Prades, ha remarcat la voluntat de l'administració de seguir treballant per contribuir a resoldre les dificultats ocupacionals del municipi, així com incentivar la col·laboració publicoprivada per trobar solucions.