Set detinguts i 1.421 plantes de marihuana intervingudes en dos operatius a Fornells i Llers

Un dels cultius estava en una nau industrial i el segon en una casa

Els Mossos d'Esquadra han detingut set narcotraficants i han intervingut 1.421 plantes de marihuana en dos operatius desplegats a Fornells de la Selva (Gironès) i a Llers (Alt Empordà).

Segons informa la policia en un comunicat, a cinc dels sospitosos els han arrestat aquest dilluns com a suposats autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Tenen entre 24 i 68 anys i els investigadors sostenen que són els responsables d'una plantació desmantellada en una nau industrial de Fornells. Els Mossos van engegar la investigació a mitjan gener i aquest dilluns han fet l'entrada i registre a l'immoble.

A dins hi han localitzat 890 plantes de marihuana, 28 ventiladors, 69 làmpades, quatre splits industrials, quatre motors extractors d'aire, sis filtres de carboni, cinc motors d'aire condicionat i 73 transformadors. Els traficants havien punxat la llum a la nau industrial i la connexió fraudulenta hauria defraudat 20.363 euros.

Els agents han detingut el llogater i responsable de la nau al mateix lloc on hi havia el cultiu i, posteriorment, han arrestat quatre sospitosos més per la seva relació amb la plantació.

531 plantes a Llers

Quatre dies abans, havien detingut dos homes de 33 i 30 anys també com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un altre delicte de defraudació de fluid elèctric. La investigació va arrancar al gener, quan els Mossos van tenir coneixement del consum fraudulent de llum en una casa de Llers i van sospitar que podia ser per un cultiu de marihuana.

Després de diverses vigilàncies, dijous passat van fer l'escorcoll de l'habitatge. A dins, els investigadors van intervenir 531 plantes de marihuana, 28 focus, dinou transformadors, cinc ventiladors, dos filtres de carbó, tres caixes extractores, tres aparells d'aire condicionat, nou extractors i catorze panells led. A més, van constatar l’existència d'una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Els investigadors van localitzar i detenir els responsables de la plantació el mateix dia a Pedret i Marzà (Alt Empordà). Els detinguts no tenien antecedents.