Figueres ja ha sancionat més de 120 usuaris de patinets elèctrics en tres setmanes

Les infraccions més recurrents han estat per circular per la vorera o zones de vianants

L’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) va iniciar fa un mes de forma conjunta amb la Guàrdia Urbana una campanya informativa i sancionadora als usuaris de vehicles de mobilitat personal (VPM). Inicialment, la Guàrdia Urbana va informar als usuaris de patinets elèctrics sobre la normativa a complir per circular amb aquest tipus de vehicle per la ciutat.

S’han dut a terme diversos controls a la ciutat, ampliant els sectors, i també se n’han realitzat amb agents de paisà, amb un resultat de més de 120 sancions. La majoria d’aquestes s’han interposat al centre de la ciutat, i les infraccions més recurrents han estat per circular per la vorera o zona de vianants, circular amb un nombre de persones superior al permès o utilitzant dispositius mòbils.

La voluntat del govern és, segons assenyala Núria Bartrolich, regidora de Mobilitat, Urbanisme i Medi Ambient; de “continuar denunciant aquestes conductes inapropiades. Així com realitzar més campanyes per combatre l’incivisme, com la que s’està duent a terme actualment per a aquelles persones que no recullen els excrements dels gossos al carrer; o la que s’iniciarà en els pròxims dies, per a aquells que ignoren el bon ús de la gestió de residus”.