Talen divuit acàcies a la Devesa de Girona sense avís ni informe tècnic previ

El PSC ha dut la qüestió davant la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural de la Generalitat

L’Ajuntament de Girona va portar a terme el passat 9 de febrer una tala de divuit acàcies (Robinia pseudoacacia) a la Devesa sense previ avís. L'acció ha provocat la indignació de l'associació Amics del Parc de la Devesa i crítiques per part del grup municipal del PSC.

La socialista Bea Esporrín ha assegurat que "és una llàstima que un equip de govern que diu que vetlla per la transparència i per la bona comunicació amb la ciutadania, hagi executat una actuació d'aquesta magnitud sense informar ni a la ciutadania, ni a les entitats vinculades al Parc. Quan es fan fumigacions, per exemple, és habitual posar cartells dies abans a les entrades dels jardins. Quins motius tenia l'Ajuntament per no informar sobre aquesta tala?".

Durant el ple del 12 de febrer la regidora del PSC va preguntar sobre la tala per conèixer si existien informes tècnics que aconsellessin la tala i hi hauria reposició de l'arbrat. Al seu torn el regidor d'Acció Climàtica, Sergi Cot, va respondre que la tala de les acàcies era una "actuació normal", ja que eren velles i portaven riscos associats davant de possibles episodis de vent.

Des de la regidoria asseguren que es reposaran els arbres talats amb una altra espècie que encara no ha estat confirmada.

Davant aquesta resposta del regidor, Esporrín també ha demanat a l'Ajuntament per escrit informació de la tala, assegurant que per accions d'aquest tipus cal seguir una tramitació específica i comptar amb el vistiplau de la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural.

"Volem accedir a l'expedient on constin els informes que avalin la tala, on esperem que s'expliqui el motiu pel qual s'havien de tallar divuit arbres al voltant del brollador, quan es replantaran o amb quina espècie" ha explicat Bea Esporrín.

Paral·lelament, la regidora ha contactat amb la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural de la Generalitat, que li ha confirmat que l'Ajuntament no els va informar d'aquesta actuació, i que ha requerit que els trametin la informació relacionada amb aquesta acció.