Palafrugell rescindirà el contracte d'escombraries amb Urbaser

L'empresa seguirà treballant fins que no s'adjudiqui el nou servei a un altre proveïdor

El ple de l'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha aprovat inicialment resoldre el contracte d'escombraries amb l'empresa Urbaser SA. Es tracta del "primer pas" per licitar un nou contracte.

Mentrestant, l'empresa seguirà prestant el servei i, a més, l'acord permetrà "millorar-lo substancialment" en els pròxims mesos perquè inclou un increment de neteja, recollida i freqüències.

La decisió, que va tenir els vots a favor de l'equip de govern (PSC i SGdP) i ERC i els vots en contra de Palafrugell en Comú Podem i VOX, i l’abstenció de Junts, s'ha pres davant "l'evidència" que el contracte signat el 2015 "no respon a les necessitats actuals del municipi". També per la "impossibilitat" de modificar el contracte.

"La resolució era l’única solució possible atès que el contracte existent ja no permetia més modificacions", assegura l'alcalde, Juli Fernández. "D'aquesta manera, fem front a una de les necessitats més importants que té actualment el nostre municipi", afegeix.

Tot i la finalització de l’actual contracte, Urbaser SA seguirà prestant el servei fins que s’adjudiqui un nou contracte. En aquest període "transitori" s'afegiran a les actuals prestacions, algunes modificacions per millorar el servei de neteja viària i recollida de residus, per un valor anual de 295.659,34 euros.

L'acord també inclou una auditoria per part d'una empresa externa, que farà la validació final de les inversions del servei.