La UdG oferirà un grau interdisciplinari íntegrament en anglès el curs vinent

L'Euses també n'estrenarà un de Nutrició Humana i Dietètica

La Universitat de Girona (UdG) oferirà el curs que ve un nou grau interdisciplinari i íntegrament en anglès amb l'objectiu de formar estudiants amb mirada crítica que entenguin un món "cada cop més globalitzat" i facin "accions per canviar-lo".

La nova titulació rep el títol de Global Studies i és la primera que la UdG -i no un centre adscrit- impartirà en llengua anglesa. La formació serà "transversal" i estarà orientada a professions diverses que van des d'assessors i analistes a organitzacions internacionals. A banda d'aquest grau, el centre adscrit Euses en tindrà un de Nutrició Humana i Dietètica.

La UdG ha presentat aquest dimecres els nous graus i dobles titulacions que oferirà a partir del curs 2024/2025 i que se sumen als 55 que la universitat i els centres que té adscrits ofereixen actualment.

Són els que s'oferiran als 4.000 inscrits de 61 instituts que visitaran els diferents campus universitaris en la jornada de portes obertes. "Cada cop hi ha més estudiants que volen estudiar aquí", assegura el rector de la UdG, Quim Salvi.

Entre els dos nous graus que inclourà la universitat el curs que ve, destaca el de Global Studies. Es tracta d'un grau interdisciplinari i íntegrament en anglès que tindrà 60 places i, a més, oferirà la possibilitat als alumnes de cursar una doble titulació: Global Studies i Turisme.

El degà de la Facultat de Turisme, Joaquim Majó, diu que fa temps que estaven treballant en aquest projecte, que reforça la vocació "internacional" de la universitat. "Té la voluntat que els joves s'encarin amb el món d'una manera diferent i provoquin canvis", afirma. Entre les disciplines que s'hi impartiran, n'hi haurà de vinculades al dret, la història, la comunicació o el turisme, entre d'altres.

Una de les seves coordinadores, Anaïs Varo, detalla que entre les sortides professionals hi ha des d'analistes i assessors a professionals que treballin en organitzacions internacionals o del tercer sector. "En un món laboral cada cop més canviant és important que hi hagi aquests perfils més flexibles", assegura.

Una estada internacional

El grau comptarà amb diversos mòduls -el primer dels quals enfocat a "entendre el món"- on s'abordaran problemàtiques "reals" i propostes de futur. També inclourà una estada internacional el tercer any i l'estudi d'una segona o tercera llengua, més enllà de l'anglès.

D'altra banda, l'Euses també impartirà a partir de setembre un curs sobre Nutrició Humana i Dietètica amb 40 places. La universitat, a més, oferirà noves dobles titulacions: la de Global Studies i Turisme i en Filologia Catalana i Hispànica.