Els companys de casa del crim de Masarac descarten una baralla entre acusat i víctima

Un dels testimonis assegura que un dia abans van discutir per uns calçotets

Els companys que convivien amb l'acusat i la víctima a la casa de Masarac (Alt Empordà) on va tenir lloc el crim el 31 d'agost del 2022 han declarat aquesta tarda al judici, que es fa l'Audiència de Girona amb jurat popular.

Tot ells treballaven també de temporers i han explicat que, cap a les vuit del vespre, estaven resant a la planta de baix de la casa i van sentir un "crit d'auxili" de la víctima. Abans, però, no van escoltar res que els fes sospitar que a l'habitació de dalt hi pogués haver una baralla.

Quan van sortir corrent de l'espai d'oració, van veure l'acusat baixant per l'escala, encara amb el ganivet a la mà. Van intentar socórrer la víctima, que sagnava "molt" per la zona del coll. No van poder fer res per salvar-li la vida.

Tal com ja havia avançat el fiscal Víctor Pillado al jurat popular aquest matí durant les al·legacions prèvies, a la casa de Masarac hi convivien diverses persones, però "ningú" va veure l'agressió. Aquest dilluns a tarda, han declarat els companys de domicili que van intentar socórrer la víctima, ferit de mort, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

La majoria d'ells han explicat que cap a les vuit del vespre estaven a una habitació de la planta baixa de la casa acabant el quart res del dia. De sobte, van sentir un "crit d'auxili" de la víctima. Quan van sortir de l'estança d'oració, van veure l'acusat baixant les escales duent encara el ganivet a la mà, tot i que li van dir que el deixés anar, s'hi va negar.

Alguns dels homes van atendre el ferit, que va sortir de l'habitació que compartia amb l'acusat al pis de dalt darrer seu i sagnant "molt": "Primer vaig veure que tenia sang a la mà, però després em vaig adonar que li sortia del coll". El van fer entrar a l'habitació on resaven i li van taponar la ferida, però l'home va morir poca estona després.

L'acusat va sortir a fora. Fins allà, el va seguir un dels companys de casa que li va preguntar per què ho havia fet. Tots ells han dit que al domicili no hi havia conflictes i la majoria desconeixien que, el dia abans, acusat i víctima havien tingut una disputa per qüestions domèstiques. També han dit que no sabien que havien quedat per "barallar-se" aquell dia per dirimir les seves diferències.

Els testimonis també han negat que l'acusat consumís alcohol o drogues o que tingués símptomes de patir un trastorn mental: "Era tranquil, tots dos ho eren, no sé què li va passar". Ja a fora de la casa, i fins que va arribar la policia, l'acusat li va donar el tabac i un encenedor i li va dir "té, me'n vaig a la presó". Segons ha declarat, el processat no va deixar anar el ganivet fins que va arribar la policia, quan els hi va entregar l'arma del crim.

Acusat i víctima compartien habitació amb tres homes més. Un d'ells, que també ha declarat aquesta tarda, ha dit que dos dies abans ell i la víctima havien estat fent la neteja de l'habitacle. Mentre feien aquestes tasques, van trobar uns calçotets i els van apartar per poder netejar. Segons el testimoni, eren de l'acusat i, com que després no apareixien, els va increpar i insultar reclamant la peça de roba. "Jo no li vaig fer cas i vaig marxar", ha dit.

24 anys de presó

El fiscal sosté que el processat va aprofitar que la víctima no era a casa per amagar el ganivet de cuina entre la roba de llit. Per això, sosté que el jove que va morir no es podia esperar l'atac amb arma blanca i acusa el processat d'assassinat per traïdoria. Demana 24 anys de presó.

La defensa encapçalada per la lletrada Cristina Casellas, per contra, sosté que les ganivetades van ser arran d'una baralla i que l'acusat no tenia intenció de posar fi a la vida de la víctima. Al·lega que va ser un homicidi imprudent.