La rua del carnaval de Platja d'Aro desafia la pluja i omple de disfresses els carrers

Desenes de colles i milers de figurants hi han participat

La Gran Rua de Carrosses i Comparses del Carnaval de Platja d’Aro ha desafiat aquesta tarda la pluja i després d’esperar que amainés el xàfec que ha durat una hora i quart, l’activitat s’ha iniciat finalment a les 17:15h, enlloc de els 16h.

Inicialment, estaven previstes un conjunt de 65 colles a concurs amb 4.700 figurants (un cop finalitzi la Rua es podrà fer recompte final de participació i públic). Simultàniament, amb la producció de Televisió Costa Brava, la Gran Rua es pot veure en directe a diversos canals locals.

Aquest matí (11h) hi ha desfilat un conjunt de 9 colles en la desena edició de la modalitat d’exhibició (fora del concurs de premis) amb prop de 500 persones disfressades, acompanyes de la colla dels Reis Carnestoltes de Platja d’Aro.

Aquest vespre desfilen, obrint el pas, la Banda Musical El Caliu de Platja d’Aro, la carrossa de la Reina i el Rei i Carnestoltes de Platja d’Aro Judith, Reina Pimpona més esbojarrada i de la festa una enamorada i Jordi, Rei dels Pimpons més engrescador, que entre vi i vi aixeca el pirulí, de la Colla Els Pimpons; i també de les colles dels Carnestoltes dels Carnavals agermanats de Sant Feliu de Guíxols -Els Grillats- i de Santa Cristina d’Aro -Els Caganers Alegres- (totes tres fora de concurs). Les tres poblacions també promouen conjuntament des de l’any 2020 rues sense presència d’alcohol.

En el transcurs de l’acte hi ha espais d’atenció de la Policia Local, Protecció Civil i Punt Lila d’informació, sensibilització i prevenció de conductes de risc i de situacions de violència de gènere. També amb anticipació es podia sol·licitar accés a localitats per a persones amb mobilitat reduïda.

Hi desfilaren colles de 13 poblacions de les comarques de Girona: Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni, Salt, Olot, Sant Esteve d’en Bas, Caldes de Malavella, Santa Pau, Palamós, La Bisbal d’Empordà, Llagostera i Sant Joan Les Fonts. Del conjunt, 22 ho fan en la modalitat de Carrossa Petita, 28 en Carrossa Gran i 15 com a Comparses. En la modalitat de Colles Locals de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró -que també opten a la resta de categories i guardons- hi participen les propostes dels Anem de Conya, Qui Ens Ha Enredat, Els Botiflers, Vas Dat, I a tu què t’importa?, Els IV Gats, Sens Límits, Somos los que Somos, El Collonuts, No Me’n Recordo, Els Descarrilats, La Banda del Pati, La Xalana del Port i l’estrena dels Impuntuals. Simultàniament, totes les colles que desfilen opten alhora als premis de millor Disfressa.

Hi ha cinc guardons (de 1r a 5è Premi) per a les categories de Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i premi únic per a la millor colla que participi per primera vegada a la Rua; amb un conjunt de més d’11.000 euros (una dotació que s’ha incrementat un 25% enguany). El lliurament de premis és avui mateix dissabte 10 de febrer (01 h) al Palau d’Esports i Congressos en el marc del ball amb la Fundación Ibiza (entrada gratuïta). Les colles guanyadores es decideixen a partir de puntuació dels membres del jurat que ho fa d’acord a criteris relacionats amb la coreografia, la disfressa, la carrossa i l’animació.

El Carnaval de Platja d’Aro proposa de 3 al 14 de febrer una quinzena d’activitats d’esperit familiar i popular. Després de les jornades destacades dels Sopar de Colles i el Canvi d’Atributs, de les Trobades Infantils o de Dijous Gras, demà diumenge 11 de febrer les activitats prenen el carrer amb els jocs gegants davant l’Ajuntament (11-14 h) i Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 214 de febrer (19 h), amb la tradicional comitiva fúnebre i la sardinada popular, clourà els actes. Una edició amb un cartell promocional creat per l’il·lustrador Roberto Argüelles i inspirat amb la vestimenta de gala del Rei i la Reina Carnestoltes d’enguany.