Figueres inicia el 12 de febrer les obres a la Pujada del Castell

Els treballs han de servir per millorar la seguretat i evitar infraccions

Figueres (Alt Empordà) començarà el pròxim 12 de febrer les obres que han de servir per a resoldre el "punt negre" de l'encreuament de l'avinguda Salvador Dalí i la Pujada de Castell per reordenar-lo i evitar que s'hi cometin infraccions.

La intervenció té un cost de 240.000 euros, 146.000 dels quals es finançaran a través d'una subvenció de la Generalitat i la resta es pagarà amb fons propis de l'Ajuntament.

El projecte, que es va començar a gestar durant l'anterior mandat, passarà per junta de govern aquesta setmana i està previst que estigui enllestit per Setmana Santa.

L'objectiu és acabar amb girs prohibits que diàriament hi fan els vehicles que hi circulen i que s'incorporen a l'avinguda Dalí però també la circulació de vianants per punts no autoritzats. Per resoldre-ho, s'hi posaran quatre passos a nivell i regulació semafòrica, que se sincronitzarà amb l'encreuament que hi ha uns metres més avall. També permetrà redefinir quins moviments de circulació s'hi poden permetre i quins no. 

Es tracta d'una actuació "de mínims" perquè l'avinguda Dalí s'acabarà convertint en una via urbana –un cop es recepcioni- i la Pujada del Castell es transformarà gràcies a una subvenció dels fons Next Generation.